Obdarili 180 otrok iz petih občin

Center za socialno delo Osrednja Slovenija-vzhod, enota Domžale je s pomočjo projekta Božiček za en dan obdaril 180 otrok iz petih občin, poleg Trzina še iz Domžal, Mengša, Lukovice in Moravč. V ta namen so organizirali božičkovanje na Osnovni šoli Rodica, kamor so povabili vse izbrane otroke.

V sredo, 18. decembra, je ravnateljica OŠ Rodica Milena Vidovič zaželela dobrodošlico vsem povabljenim in poudarila, da z veseljem sodeluje pri takšnih dogodkih, nato pa se je Simona Rihter, pomočnica direktorice po pooblastilu na Centru za socialno delo Osrednja Slovenija – Vzhod, zahvalila vsem, ki so omogočili obdarovanje ali kako drugače pomagali pri njem. »Božiček za en dan« nastaja s pomočjo medsebojnega sodelovanja, namen projekta pa je, da se vsaj občasno prižgejo iskrice v očeh tudi tistih, ki jim življenje prinaša težje življenjske zgodbe. Dodala je, da bodo na CSD z veseljem poskrbeli, da se bo projekt nadaljeval tudi v prihodnje.

Otroci so seveda nestrpno čakali, da se jim pridruži božičkov škrat, ki je prišel šele, ko so ga dovolj glasno poklicali. Škrat se je pogovoril z otroki in nato so skupaj priklicali Božička, ta pa je mednje prišel z nasmehom na ustih in s posebnim sporočilom. Povedal je, da je »imeti rad« največja vrednota in tisto, kar je zares pomembno. Nato je vsak otrok prejel darilo in se pri tem lahko tudi slikal z Božičkom ob novoletni jelki.

Ob tej priložnosti se zahvaljujemo vsem »Božičkom za en dan«, ki so pomagali ustvarjati nasmehe na otroških obrazih in vsem prostovoljcem projektov Božiček za en dan in Učenje za življenje, prostovoljcu Luki iz podjetja Tilt in Rotary Clubu Domžale, ki je omogočil gledališki nastop, ter Osnovni šoli Rodica in ravnateljici Mileni Vidovič. Z dobrim medsebojnim sodelovanjem ste poskrbeli za veselje, kar je bil tudi naš cilj.

Ker za dobre želje ni nikoli prepozno, želimo zaposleni CSD Osrednja Slovenija-vzhod občanom in občankam vse dobro v letu 2020.

Simona Pirc Jenko, vodja projekta Učenje za življenje CSD OS-vzhod

Komentarji uporabnikov
Tagi