Ob 70-letnici Vrtca Domžale otroci z likovnimi deli okrasili vse enote vrtca

Če ste se v teh dneh mudili v neposredni bližini kakšne izmed osmih enot Vrtca Domžale, potem niste mogli spregledati likovnih izdelkov, ki so razstavljeni na ograjah ter umetniške instalacije na nekaterih igriščih, za kar so poskrbeli otroci in strokovni delavci vseh enot Vrtca Domžale. Obenem so na vseh enotah izobešeni tudi transparenti z voščilom, saj Vrtec Domžale v letošnjem letu praznuje 70 let.

V letu 2018 v Vrtcu Domžale praznujejo 70-letnico predšolske vzgoje v občini. Predšolska vzgoja v vrtcu je v svetu (in tudi v Sloveniji) že več kot dve desetletji prepoznana kot pomembna naložba v otrokov razvoj, učenje, izobraževanje in socializacijo. Tega se zavedajo tudi v Vrtcu Domžale, v okviru katerega deluje osem enot, ki nahajajo po vsej občini Domžale: Cicidom (Vir), Palček (Vir), Gaj (Preserje), Kekec (Radomlje), Mlinček (Radomlje), Ostržek (Rodica), Krtek (Ihan), Racman (Dragomelj). V teh enotah deluje 47 oddelkov, ki jih obiskuje 875 otrok, za katere skrbijo dobro izobraženi strokovni delavci in tehnično osebje, na voljo imajo dobro opremo in veliko možnosti za razvoj vseh otrok, ki obiskujejo enote tega vrtca.

Leto 2018 – leto praznovanja 70-letnice Vrtca Domžale

V letošnjem letu Vrtec Domžale praznuje 70 let, zato je to odlična priložnost, da se otroci in zaposleni še bolj povežejo. Praznovanje okroglega jubileja pa ne bodo strnili v en sam slavnostni dogodek, saj bodo s številnimi dejavnostmi v vseh enotah Vrtca Domžale praznovali skozi vse leto. V mesecu januarju so začeli s prireditvijo Vse najboljše Vrtec Domžale, naučili pa so se tudi himno vrtca. V začetku februarja 2018 so izvedli poseben dogodek z obiskom mladinske pisateljice Nine Mav Hrovat, mag. prof. pred. vzg., ki je v spremstvu maskote Domžal, hroščka Simona, razveselila otroke. Pisateljica je na zabaven način predstavila, kako nastane slikanica, pri čemer si je pomagala kar s čarovnijami. V mesecu marcu sta sonce in toplejše vreme že vabila, da čim več časa preživijo na prostem. Tako so sprehode v naravi izkoristili tudi za obisk otrok v drugih enotah. Otroci so se izkazali za izvrstne gostitelje, saj so za svoje goste pripravili veliko zanimivih dejavnosti. Skupaj so izdelovali maskote hroščka Simona, se družili ob plesu in prepevanju vrtčevske himne. V nekaterih enotah so otroci pripravili gledališko predstavo, kasneje pa svoje gledalce povabili na čajanko, kjer so jim postregli piškote, ki so jih spekli prav zanje. Tudi skupina staršev se je pridružila veselemu dogajanju in za otroke pripravila dramatizacijo zgodbe Grad gradiček. Pestremu dogajanju je sledila še prosta igra, med katero so otroci nadvse uživali. Za svoje nove prijatelje so izdelali darilca, ki jih bodo spominjala na prijetno druženje.

V aprilu so praznovanje popestrili z razstavo likovnih izdelkov v vseh enotah Vrtca Domžale, ki si jo lahko ogledate tudi v naši fotogaleriji in videu, seveda pa ste vabljeni, da si jo v kateri izmed enot tudi ogledate v živo. Aprilsko praznovanje bodo popestrili še z dnevom odprtih vrat, prazničnim popoldnevom ter slavnostnim kosilo za otroke. S svojo stojnico in nastopi otrok se bodo predstavili tudi na občinski prireditvi  Spoznajmo se, praznujmo skupaj, ki bo v Češminovem parku Domžale potekala v sredo, 18. aprila 2018, ob 16. ure dalje. V mesecu maju bodo izdali publikacijo ob 70-letnici Vrtca Domžale, v oktobru pa sledi še likovna razstava v Knjižnici Domžale.

Vse najboljše, Vrtec Domžale in vsi, ki ste ga ali pa ga še obiskujete!

Avtor: Miha Ulčar; Foto, video: Miro Pivar

Tagi