Novomašnik Tine Povirk za oskrbovance Doma upokojencev Domžale ponovil novo mašo

Novomašnik Tine Povirk, ki je novo mašo daroval 2. julija letos v Ihanu, je v torek, 25. julija 2017, razveselil oskrbovance Doma upokojencev Domžale, saj je za njih ponovil novo mašo in jim podelil novomašniški blagoslov.

Sodelavci Župnijske Karitas Domžale so s svojim delovanjem usmerjeni k dobrim delom. Pomoč nudijo starejšim, osamljenim in pomoči potrebnim oziroma tistim, ki so se znašli v kakršnikoli stiski, bodisi v materialni, socialni ali duhovni. Njihova skrb je namenjena tudi bolnim in ostarelim. Večkrat na leto obiščejo tudi oskrbovance v Domu upokojencev Domžale, kjer jim popestrijo dan s pogovorom ali dobrim delom, skupaj z Župnijo Domžale pa tam organizirajo tudi svete maše. In tako je bilo tudi v torek, 25. julija 2017, ko je bilo še posebej slovesno, saj je sveto mašo oziroma ponovitev nove maše daroval Tine Povirk iz Ihana.

V uvodu je v imenu Župnijske Karitas Domžale novomašnika pozdravila Mara Vilar – Moravška Mara, ki je dejala, da so z veseljem zapeli pesem Novomašnik bod pozdravljen, saj imajo sedaj pred seboj novomašnika Tineta Povirka, ki prihaja iz sosednje ihanske fare. »Naša molitev je pomagala. Bog mu daj zdravja, moči, potrpljenja, ljubezni in vsega žara. Kot vidimo je vse to v njemu,« je povedala Mara.

Tine Povirk je dejal, da je prišel v Dom upokojencev Domžale ponovit novo mašo, ker mnogi niso mogli priti na novo mašo v Ihan, zato se spodobi, da novomašnik pride k njim: »Tako kot je Jezus hodil naokrog, tako tudi jaz, ki v sebi nosim Jezusa in ga prinašam vam. Danes smo se zbrali skupaj, da ga počastimo na tem oltarju.«

Predstavil je tudi svojo novomašniško vodilo »Božjo voljo spolnjevati« (prim. Mt 7,21), za katero je dejal, da je od poti svetosti v izpolnjevanju Božje volje. To pa je njegovem dosegljivo v vsakem poklicu: »To sporočilo sem želel izraziti tudi s svojim logotipom: Neizmerno število žarkov, ki vsi izhajajo iz istega sonca. Čim bolj se žarki približujejo soncu, tem bolj se zbližujejo med seboj. Tako tudi mi.«

Ob koncu preden je vsem zbranim podelil novomašniški blagoslov, se jim je zahvalil, da so se kljub vsem težavam, ki jih pestijo zbrali in prišli na ponovitev njegove nove maše. Ob tem je dodal: »Niste prišli zaradi mene, temveč zaradi Jezusa. Vsak duhovnik namreč želi, da bi ljudje prišli zaradi Jezusa in ne zaradi duhovnika ali čudovite cerkve. Tudi jaz vam želim, da bi vedno imeli uprto oko h Kristusu, ki je na križu in da bi v srcu vedeli, da križ ni konec ampak je samo pot proti nebu.« Vsem skupaj je zaželel, da se imajo lepo in radi med seboj. To namreč šteje. Na koncu je vsem zbranim podaril svoje novomašniške podobice, ki nosijo njegovo novomašniško vodilo ter jih še blagoslovil. Oskrbovanci doma pa so mu zahvalo podarili darilo in šopek sončnic.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miro Pivar, Miha Ulčar; Video: Miro Pivar
Komentarji uporabnikov
Tagi