Novomašni blagoslov za oskrbovance Doma upokojencev Domžale

Včeraj popoldan je bil za oskrbovance Doma upokojencev v Domžalah poseben dan. Obiskal jih je namreč novomašnik Marko Mohor Stegnar, ki je za njih daroval sveto mašo. Tako so imeli tudi oskrbovanci doma upokojencev priložnost spoznati novomašnika in od njega prejeti novomašni blagoslov.

Prostor v Domu upokojencev Domžale, kjer je potekala maša, je bil poln do zadnjega kotička. Najprej se novomašnik zahvalil za povabilo in da je vesel, da je lahko svoj novomašni blagoslov prinesel tudi njim. Nato je skupaj z upokojenim duhovnikom Janezom Žagarjem daroval sveto mašo. Pri maši so s petjem sodelovale tudi Ljudske pevke Mare Vilar.

Novomašnik Marko Mohor Stegnar se je v pridigi dotaknil zadnje nedelje, ko je bral novo mašo. Povedal je, da je bil to zelo lep dogodek, ki je povezal vso župnijo, dogodek, ki ga bo vedno nosil v srcu. Ob tem je povedal, da pa življenje ni sestavljeno samo iz lepih trenutkov. V življenju namreč doživljamo različne preizkušnje, tudi bolezen in starost. Ne smemo se predati. V preizkušnjah moramo biti povezani z Jezusom. Njegova prisotnost namreč spreminja. Dodal je še, da ne smemo pozabiti na molitev in zaključil z mislijo: »Najmočnejši je tisti, ki zna roke skleniti in moliti.«

Ivan Kepic se je v imenu vseh prisotnih novomašniku zahvalil, da se je odzval vabilu in ga hkrati povabil, da jih še kdaj obišče. V imenu delavcev in oskrbovancev Doma upokojencev Domžale, pa mu je izročil v dar sliko.

Na koncu maše je novomašnik blagoslovil kip sv. Antona, nato pa je vsem podelil svoj novomašni blagoslov. Vsem prisotnim je zaželel zdravja in vsega dobrega. Vsakemu posebej je na koncu osebno izročil še posebno podobico, ki nosi njegovo novomašno geslo.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar
Komentarji uporabnikov
Tagi