Novomašni blagoslov Tilna Oberwalderja Zupanca za stanovalce Doma upokojencev Domžale

Sodelavci Župnijske karitas Domžale so s svojim delovanjem usmerjeni k dobrim delom. Pomoč nudijo starejšim, osamljenim in pomoči potrebnim oziroma tistim, ki so se znašli v kakršnikoli stiski, bodisi v materialni, socialni ali duhovni. Njihova skrb je namenjena tudi bolnim in ostarelim. Večkrat na leto obiščejo tudi oskrbovance v Domu upokojencev Domžale, kjer jim popestrijo dan s pogovorom ali dobrim delom, skupaj z župnijo Domžale pa tam organizirajo tudi svete maše.

V torek, 14. julija 2020, je v Domu upokojencev Domžale potekala sveta maša, ki jo je za stanovalce in zaposlene ob somaševanju domžalskega župnika mag. Klemna Svetelja daroval letošnji novomašnik Tilen Oberwalder Zupanc. Sveta maša je zaradi ukrepov v zvezi s preprečevanjem epidemije potekala samo za stanovalce in zaposlene doma, prisotnih pa je bilo še nekaj sodelavcev župnijske karitas in pevk cerkvenega pevskega zbora župnije Domžale.

Ob koncu svete maše je novomašnik Tilen vsem zbranim podelil še novomašniki blagoslov, vsi pa so novomašniku tudi iskreno zaploskali. Mag. Klemen Svetelj je Tilnu postavil nekaj vprašanj o njegovem življenju ter o klicu za duhovnika, ki ga je doživel. Na vsa vprašanja je Tilen z veseljem odgovoril.

V Sloveniji letos imamo vsega skupaj 6 škofijskih novomašnikov (5 iz ljubljanske nadškofije in eden iz novomeške škofije) in enega iz vrst redovnikov (lazaristi). Na župnijsko žegnanje v nedeljo, 12. julija 2020, je bil za župnijo Jarše še posebej slovesen dan, saj je v župnijski cerkvi v Grobljah novo mašo obhajal novomašnik Tilen Oberwalder Zupanc. Hvaležni dobremu Bogu in Tilnu, da se je odzval Njegovemu klicu in odšel na pot služenja Bogu in vsem ljudem.

Novomašnik Tilen, naj ti bo naslednja tri leta kot kaplan deloval v župniji Litija.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar

Komentarji uporabnikov
Tagi