Novinarska konferenca projekta Šola zdravja

Povabilo na vseslovensko telovadbo Šole zdravja

Ali znate zdravo ravnati s samim seboj, s svojim telesom in z umom? Veliko koristnih napotkov lahko dobite v Društvu Šola zdravja, ki svoje aktivnosti izvaja tudi v občini Domžale.

Pred četrtim srečanjem vseh skupin Šole zdravja, ki bo soboto 25.8.2012 ob 8.00 uri na Tartinijevem trgu v Piranu, kjer bodo ob tej priložnosti razglasili tisočega člana društva Šole zdravje, je v torek 21. 8. 2012 je v prostorih knjižnice Domžale potekala novinarska konferenca društva Šola zdravja.
Na splošno o društvu Šola zdravja, skupinskem srečanju in telovadbi »1000 gibov sta spregovorila predsednica društva Zdenka Katkić in idejni vodja in ustanovitelj projekta dr. Nikolay Grishin.

Kot sta povedala sogovornika, Društvo Šola zdravja že pet let poskuša praktično in teoretično osveščati širšo javnost po Sloveniji kako zdravo živeti. Osnovni cilj je pomagati ljudem pri usposabljanju kako zdravo ravnati s samim seboj, s svojim telesom in z umom. Seveda, od vsakega posameznika je odvisno, kako doseči čim boljše življenje. Društvo Šola zdravja organizira in izvaja različna strokovna in alternativna predavanja in delavnice na to temo. Osnovna vsakodnevna aktivnost Šole zdravja je jutranja telovadba, ki se izvaja vsako jutro (razen nedelje in praznikov) na odprtem ob 7.30 istočasno skoraj po celi Sloveniji. Skupin je že veliko, trenutno šteje 43 skupin in 1026 registriranih članov. Veliko je tudi oboževalcev, še več pa opazovalcev.

Njihov prepoznavni znak je oranžna barva in telovadba vsako jutro v vseh letnih časih. Telovadbo vodijo usposobljeni prostovoljci. Namen Šole zdravja je posameznikom podati osnovne napotke, kako dosegati čim boljše in zdravo življenje. Društvo Šola zdravja si prizadeva jutranjo telovadbo pripeljati v vsak kraj po Sloveniji.

Večina članov Društva Šola zdravja je starih nad 50 let, veliko je upokojencev, ki so vsak dan bolj zdravi. To so srčni ljudje, polni dobre volje in pozitivne energije. Torej, gre za ljudi, ki želijo kaj narediti za svoje zdravje in vsak telovadi po svojih zmožnostih in sposobnostih. Pridruži se jim lahko vsak. Marsikje se jim pridružijo tudi naključni mimoidoči, celo turisti ali hotelski gostje.

Sogovornika sta povabila vse zainteresirane, da se lahko 25. avgusta ob 7.30 uri udeležijo njihovega enodnevnega vseslovenskega druženja na Obali, ki ga organizirajo že četrto leto, vsako zadnjo soboto v avgustu, na Tartinijevem trgu v Piranu. Skupinsko vadbo »1000 gibov« bodo začeli takoj po nagovoru piranskega župana Petra Bossmana po 8. uri. Telovadbo s prikazom in razlago vaj bo vodil dr. Nikolay Grishin. Tokratno vseslovensko druženje bo še posebej zanimivo, ker bodo razglasili tisočega člana Društva Šola zdravja. Pričakujejo skupine iz cele Slovenije in sicer 400-500 članov. Društvo bo poskrbelo za organizacijo prevozov z avtobusi.

V občini Domžale potekajo jutranje telovadbe v naslednjih skupinah: Skupina Domžale (na travi, v drevoredu 88 lip), Skupina Domžale – Stob (na koncu Vodovodne ceste, na začetku Mengeškega polja), Skupina Dob (ob nogometnem igrišču), Skupina Ihan (na rokometnem igrišču poleg nogometnega), Skupina Radomlje (med dvema mostovoma ob Kamniški Bistrici), Skupina Vir pri Domžalah (na travnatem nogometnem igrišču poleg fitnesa na prostem).

Za več informacij kliknite na: www.srce-me-povezuje.si/solazdravja ali pa jih pokličite na tel.: 040/397 277; 031/426 575, oz. pišite na: drustvo.sola.zdravja@gmail.com.

Avtor: Miha Ulčar, Foto: Občina Domžale
Tagi