Nogometna tekma OŠ Roje in OŠ 27. julija

Nogomet je za marsikaterega učenca v osnovni šoli še bolj pomemben kot matematika. Tudi na OŠ Roje. Njihova nogometna ekipa se je v sredo, 19. aprila 2017, prijateljsko pomerila z ekipo OŠ 27. julija. Dvakrat 12 minut tekme na šolskem igrišču je bil glaven dogodek dneva za tekmovalce in navijače.

Domžalska ekipa je nastopila v barvah Nogometnega kluba Domžale, ki jim je podaril kar 11 dresov. Tekma je bila za vse igralce še posebej pomembna, saj so jim pri igri aktivno pomagala profesionalna tekmovalca NK Domžale: Juninho in Luka Žinko, tekmo pa je sodil Žiga Zupan. Učenci so v igro vložili vso svojo zagnanost in junaštvo, Juninho in Žinko sta jim preko igre pokazala pomen ekipnega sodelovanja in fair playa. Tekmo so zaključili v prijateljskem vzdušju z obljubo, da se vidimo na povratni tekmi v Kamniku. 

NK Domžale je z donacijo vstopnic omogočil, da bodo člani obeh ekip skupaj navijali na njihovi naslednji tekmi proti NK Velenje Rudar. K igri nogometa pa so jih povabili tudi s knjigo Nine Mav Hrovat: Bober nogometaš.

Avtor: Vanda Trobevšek
Tagi