Nikoli ni prepozno za računalniško izobraževanje

Postalo je že tradicija, da v Društvu Lipa Domžale, Univerza za tretje življenjsko obdobje, organizirajo brezplačno računalniško izobraževanje za svoje člane. Začetki segajo v leto 2011, ko so se na pobudo predsednice Metke Zupanek zbrali mentorji – prostovoljci, člani Lipe, ki so obvladali te veščine in jih nato posredovali uka željnim kolegom.

Letos je izobraževanje računalništva potekalo od 10. do 19. junija 2015, ponovno v sodelovanju s Srednjo šolo Domžale, in sicer z dijaki drugega in tretjega letnika Oddelka za računalništvo, ki jim to šteje v redno strokovno prakso. Izbrani dijaki – predavatelji so bili: Nik Hribar, Kevin Jordan, Žiga Pele, Jaka Kokalj, Matjaž Korant in Domen Ložar.

Mladi, bodoči strokovnjaki računalništva, so se hitro prilagodili udeležencem, seniorjem, ki so se razdelili v dve skupini, po stopnji znanja uporabe računalnika. Tako je vsaka skupina dobila tri predavatelje, ki so po zahtevnosti skupine prilagodili program poučevanja. Pri podajanju snovi je predavatelju v veliko pomoč projektor, ki pa je tokrat bil žal samo eden. Vprašanj in želja po znanju je bilo veliko, na katera so posamezni udeleženci dobili strokoven in razumljiv odgovor oziroma razlago.

Zadnji dan izobraževanja je potekal v zanosnem razpoloženju udeležencev, ki so si pridobili novih znanj, kot tudi predavateljev, da so zadano nalogo strokovno opravili. Želja udeležencev je bila, da se ponovno srečajo in nadaljujejo s pridobivanjem znanja računalništva tam, kjer so tokrat končali,

Zaželeli so si lepe počitnice, dijakom pa še posebej. Zahvala za medgeneracijsko sodelovanje in veliko uspeha pri nadaljnjem šolanju.

Avtor: Mirjana Kavčič; Foto: Mirjana Kavčič
Komentarji uporabnikov
Tagi