»Nikoli nam ni dolgčas …« 10 let Društva upokojencev »Naš dom« Dob

V zgodnjem popoldnevu četrtka, 13. avgusta 2015, je bilo v Turnšah zelo slavnostno. Društvo upokojencev "Naš dom" iz Doba je namreč slavilo deseto obletnico delovanja društva, zato so priredili svečano proslavo, ki so se je udeležili tudi številni predstavniki sosednjih upokojenskih društev, Krajevne skupnosti Dob in preostalih društev iz Doba.

Na začetku prireditve je moderatorka Vera Vojska povabila praporščake, da so se pridružili slavnostni proslavi, nato pa sta se s skečem o Johanu in Johanci predstavila Maks Jerman in Jelka Petrič ter prisotne dodobra nasmejala. Po skeču je spregovoril predsednik društva upokojencev »Naš dom«, Feliks Lampret ter orisal pot društva v teh desetih letih. Zapel je Mešani pevski zbor Turistično-rekreativnega društva Turnše-Češenik pod vodstvom zborovodje Aleša Fariča, Prešernovo pesem pa sta deklamirala  Vera Vojska  in Maks Jeran. Že pred in med proslavo so pridne kuharice prip ravljale obaro, katere vonj je zapolnil piknik center v Turnšah. Sledila je podelitev priznanj in govori predstavnikov drugih društev. Čestitke so se kar vrstile ob obletnici društva.

Po končani proslavi je sledilo družabno srečanje, kjer so se gostje in udeleženci proslave podprli z odlično obaro, nato pa so sledile družabne igre, tombola, metanje podkev in balinanje. Za dobro voljo pa je meh harmonike raztegnil Konrad Vrbančič.

Tudi z naše strani iskrene čestitke ob prvi desetki!

Več o slavnostni prireditvi pa si lahko ogledate v zgornjem videu.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar
Komentarji uporabnikov
Tagi