Nastop Ljudskih pevk Društva Šola zdravja v Domu upokojencev Domžale

V Domu upokojencev Domžale je bilo v sredo, 26. avgusta 2020, spet veselo. Stanovalce doma so obiskale Ljudske pevke Društva Šola zdravja, ki jih vodi Marika Haler, ter jim pripravile koncert, seveda po navodilih NIJZ, na katerem so zapele sklop ljudskih pesmi, prikazale pa so jim tudi nekaj telovadnih gibov, ki jih vsak dan izvajajo na jutranji telovadbi.

Da je ljudsko petje popularno tudi med stanovalci doma, povedo njihovi veseli obrazi, saj so marsikateri pesmi »pridodali« svoj glas. Ob koncu vsake zapete pesmi, pa je sledil aplavz, ki je povedal vse, kar si stanovalci mislijo o tovrstni glasbi. Seveda ni manjkala niti harmonika, ki jo je veselo raztegovala Nada Zajc. V odmoru med glasbo pa so vsi skupaj še malo telovadili, z njo pa so stanovalci začutili delček utripa razgibavanja, ki ga članice in člani Društva Šola zdravja vsako jutro izvajajo v pozdrav soncu in seveda za svoje zdravje.

Tovrstne prireditve so balzam za dušo in srce stanovalcem domov po vsej Sloveniji, saj s tem podoživljajo svoje mladostne dni, ki so žal prehitro odšli, veseli pa jih, da lahko tudi sami aktivno sodelujejo v takšnih dogodkih.

Avtor: Miro Pivar; Foto, vidoe: Miro Pivar

Tagi