Na pomladni urici otroci iz Vrtca Domžale, enote Savska, svojim staršem pokazali vse kar so se naučili

Otroci iz Vrtca Domžale, enote Savska, so v sredo, 29. marca 2017, v prostorih vrtca Ostržek na Rodici pripravili pomladno urico, na kateri so svojim staršem in sorodnikom v pesmi in plesu pokazali vse kar so se v minulih mesecih naučili v vrtcu. V programu so se z nekaterimi pravljičnimi liki sprehodili skozi letne čase, seveda pa niso pozabili tudi na voščilo svojim mamam, saj so pred kratkim praznovale svoj praznik. Bilo je pa to najlepše darilo, ki so ga otroci z nastopom, namenili svojim mamicam.

»Dragi starši, danes smo se v Ostržku zbrali, da vam bi nekaj pokazali. Celo leto smo plesali in prepevali, zdaj vam bomo to tudi pokazali. Od jeseni do pomladi Mojca in Petra se nista nič nista dali, saj smo se malo poafnali, a na koncu smo vse znali. Prosim, da nam prisluhnete in na koncu še zaploskajte«, je s temi besedami v uvodu programa vse prisotne pozdravil Luka Ocepek. Nato pa so se otroci skozi pesem in ples skupaj z vzgojiteljicama Mojco Koželj in Petro Kržan podali na popotovanje skozi letne čase. Poudarek je bil seveda na pomladi, v času, ko se prebuja narava in z njo tudi ljudje. Nastop pred množico ljudi, sploh pa pred svojimi starši je bil za njih nekaj posebnega in nevsakdanjega, kar se je tudi videlo, saj so pogledi otrok velikokrat zahajali k njihovim staršem, ki so jim seveda pozorno prisluhnili, po vsakem nastopu pa so jih nagradili z aplavzom. S svojim nastopom so po besedah Mojce Koželj, otroci pokazali vse kar so se naučili in da so na predstavi zelo lepo sodelovali. Takšni pa so tudi v vrtcu. Pozorno poslušajo in se učijo.

Otroci skozi igro, ples in pesem spoznavajo svet okoli sebe. Svoje izkušnje in spoznanja, ki so jih pridobili v vrtcu pa bodo odnesli s seboj v nadaljnje življenje. Nekateri nastopajoči otroci bodo jeseni stopili že v šolske klopi, kjer jim bo vse kar so jih vzgojiteljice naučile v vrtcu, prišlo še kako prav pri učenju in spoznavanju novih do sedaj še neodkritih znanj, razumevanju sveta in pogleda na življenje.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar; Video: Miro Pivar
Tagi