Na OŠ Rodica je potekalo 17. srečanje društev Mladi gasilec

Na Osnovni šoli Rodica je v soboto, 11. aprila 2015, potekalo 17. srečanje društev Mladi gasilec, kjer so se na tekmovanju, ki je potekalo na nivoju Gasilske zveze regije Ljubljana III, ki združuje sedem gasilskih zvez, pomerile tekmovalne ekipe iz osnovnih šol.

Letošnje srečanje društev Mladi gasilec so gostili na OŠ Rodica. Tekmovanja se je udeležilo 17 starejših in 21 mlajših ekip, ki so prišle iz osnovnih šol štirih gasilskih zvez. Na tekmovanju pa so se vse ekipe borile za mesta, ki vodijo na dvodnevno državno tekmovanje, ki bo potekalo letos oktobra v Šentjerneju.

Dušan Pavli, predsednik Komisije za mladino Gasilske zveze regije Ljubljana III je povedal, da tovrstno tekmovanje poteka v sodelovanju med gasilskimi društvi in osnovnimi šolami. Tekmovanje poteka v dveh kategorijah: mlajši in starejši. Opravijo pa pet praktičnih vaj in teoretični del s testom. Teoretični del se opravlja v prostorih šole, praktični del pa v okolici šole. Tekmovanje poteka vsako leto v drugi gasilski zvezi.

Predsednik Komisije za mladino pri GZ Domžale, Boštjan Narobe je ob tem povedal, da je vse potekalo tako kot mora, gre največja zahvala vodstvu Regijske mladinske komisije, domačemu gasilskemu društvu Jarše-Rodica in OŠ Rodica, ki so jim na delovno soboto odstopili nekaj prostora, poskrbeli pa so tudi za želodčke tekmovalcev.

Rezultati mlajši (prve tri ekipe):

1. OŠ Mengeš 2 – PGD Loka pri Mengšu (GZ Mengeš)
2. OŠ Domžale, POŠ Ihan 2 – PGD Ihan (GZ Domžale)
3. OŠ Dob, POŠ Krtina 2 – PGD Studenec (GZ Domžale)

Rezultati starejši (prve tri ekipe):

1. OŠ Mengeš 1 – PGD Loka pri Mengšu (GZ Mengeš)
2. OŠ Gradec, POŠ Jevnica 1 – PGD Jevnica (GZ Litija)
3. OŠ Gradec, POŠ Jevnica 2 – PGD Jevnica (GZ Litija)

Avtor: Miha Ulčar; Foto, video: Miro Pivar
Komentarji uporabnikov
Tagi