Na OŠ Dragomelj imamo kačo, in to prometno

V Osnovni šoli Dragomelj smo se že drugo leto pridružili projektu Prometna kača. Projekt poteka 10 dni in se prične v tednu otroka. Izveden je v okviru programa Ekošola. Letos smo ga razširili tudi v drugo triado.

Projekt Prometna kača je oblikovan za osnovne šole, njen cilj je spodbuditi otroke, starše in učitelje k hoji, kolesarjenju, uporabi javnega prevoza ali souporabi avtomobila za pot v šolo in iz nje. S to dvotedensko kampanjo želimo odpraviti negativne predstave, kot je na primer varnost v cestnem prometu in spodbujati trajnostne načine prevoza kot zabavne in zdrave za otroke in starše.

Otroci, ki v šolo pridejo na trajno mobilni način (peš, kolo, rolarji, skiro, avtobus, kombi, souporaba avtomobila) so nagrajeni z malo nalepkico, ki jo prilepijo na veliko oddelčno nalepko. Tako oddelki med seboj tekmujejo v številu trajne mobilnosti. Vsi učenci so na koncu simbolično nagrajeni.

Otroci so tako bolj ekološko ozaveščeni, trajnostno mobilni in hkrati skrbijo za več gibanja. Zahvaljujemo se vsem staršem, ki pri tem projektu pridno priskočijo na pomoč.

Avtor: Metka Murn
Tagi