Na oratoriju na Viru so se otroci prelevili v prave novinarje

Ta teden v župnišču na Viru pri Domžalah poteka oratorij, ki se ga udeležuje 76 otrok, za njih pa skrbi 25 mentoric in mentorjev. Letošnji oratorij so poimenovali »Zdaj gre pa zares«, zgodba pa se vrti okrog Ostržka, ki se iz lutke počasi prelevi v dečka. Vendar pa ta proces ni tako preprost. Okrog te zgodbe se vrtijo vse njihove aktivnosti, tako da bo ob koncu oratorija Ostržek ne bo več lutka, temveč človek, ki se ravna po vrednotah družine, želje po učenju, delavnosti, resnicoljubnosti in odgovornosti.

Posebno delavnico za eno izmed sedmih skupin smo imeli tudi mi in sicer, sva skupaj s sodelavko Kajo otrokom predstavili naš portal in delo novinarja. Seveda pa so se ob koncu tudi sami prelevili v novinarje. Ko so nam zaupali katere teme jih zanimajo, smo jim dali naloge, da po dva skupaj napišeta prispevek na temo, ki jih zanima, vsebina pa je bila povezana z dogajanjem in programom oratorija. Lahko zapišemo, da so se odrezali več kot odlično. Po začetnem razmišljanju in naši pomoči, so hitro nastali prisrčni članki, vse od njihovega potovanja na Ptuj, kateheze na oratoriju, spanjem pod zvezdami, igro s trakci, delavnicam na oratoriju, hrani na oratoriju, do razvedrila na oratoriju.

Novopečeni mladi novinarke in novinarji: Ajda, Cili, Zarja, Inja, Tinkara, Jakob, Luka, Tia, Alenka, Domen, Mark in Nika so nato vsem prisotnim prebrali svoje prispevke in se pri tem seveda prislužili aplavze. Na koncu pa so nam zapeli še prisrčno oratorijsko himno, ki jo lahko slišite v našem video posnetku.

Za konec lahko še zapišemo, da so nas mlade novinarke in novinarji s svojo vztrajnostjo, konec koncev so morali le napisati neko zgodbo, zelo pozitivno presenetili. Zaupali so nam, da tudi veliko berejo. In kdor veliko bere, si širi razgledanost. Pohvala in čestitke vsem!

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Kaja Kosec, Miha Ulčar; Video: Kaja Kosec
Komentarji uporabnikov
Tagi