Na obisku 21. tabora gasilske mladine Gasilske zveze Domžale

Zadnje počitniške dni so se mladi gasilci tako kot vsako leto tudi letos izobraževali in usposabljali na taboru mladih gasilcev, ki je letos po dveh letih zopet potekal v Radencih, v idiličnem kraju ob reki Kolpi.

V času od 19. do 24. avgusta 2019 se 46 mladih gasilcev iz domžalskih prostovoljnih društev izobražuje, druži in zabava na 21. gasilskem taboru v idilični pokrajini ob reki Kolpi. Mlade gasilce je tudi letos razveselil obisk iz domače občine. Obiskali so jih župan Toni Dragar, podžupanja mag. Renata Kosec, predsednica Gasilske zveze DomžalMarjeta Kristan, podpredsednik Gasilske zveze Domžale Tone Pavlič, direktor Centra za zaščito in reševanje Andrej Jarc, poveljnik Gasilske zveze Domžale Matjaž Merkužič in tajnik Gasilske zveze Domžale Stanko Grčar.

Gostje so otrokom pripravili delavnico, ki sta jo vodili podžupanja mag. Renata Kosec in predsednica Gasilske zveze Domžale Marjeta Kristan. Otroci so z njuno pomočjo uspešno izpeljali malo tiskovno konferenco, tema katere je bil primer: “Požar v stolpnici Matije Tomca 2.” Prav vsi so uspešno opravili malo šolo kriznega komuniciranja in ob koncu občinskega obiska prejeli diplomo.

Gostje so pohvalili gasilski tabor in vse sodelujoče ter poudarili pomembnost vključevanja mladih v tovrstna društva.

V soboto, 24. avgusta 2019, na zadnji dan tabora se bodo dneva odprtih vrat udeležili starši in sorodniki mladih gasilcev. Sedem mentorjev skrbi, da prijetno preživljajo taborni teden. Spoznavajo različne gasilske veščine in preventivo, uživajo v športnih aktivnostih in orientacijskih izletih ter kopanju v reki Kolpi.

Avtor: Občina Domžale, Urad župana; Foto: Vido Repanšek

Komentarji uporabnikov
Tagi