“Na kolo, za zdravo telo!” – največ prekolesarili učenci OŠ Jurija Vege Moravče

Program Varno na kolesu od leta 2012 skrbi za varnost najmlajših in je v sedmih letih združil že več kot 20.000 mladih kolesarjev in kolesark iz več kot 250 različnih osnovnih šol. Letos je pri programu Varno na kolesu sodelovalo več kot 3.300 učencev iz 90 slovenskih osnovnih šol.

Novost letošnjega leta je bila dodatna naloga »Na kolo, za zdravo telo!«, pri kateri so lahko sodelovali vsi učenci na šoli in s kolesarjenjem v prostem času nabirali dodatne točke za svojo šolo. Štiri šole z najvišjim povprečnim številom prevoženih kilometrov v letošnjem šolskem so: OŠ Jurija Vege Moravče, OŠ Ivana Cankarja Trbovlje, OŠ Ivanjkovci in OŠ Poljane nad Škofjo Loko. Za nagrado bodo prejele servis koles za šolo in lokalno skupnost, ki ga v sodelovanju z organizatorjem razpisa, družbo Butan plin, poklanja partner programa Zavarovalnica Triglav. V sredo je tako že potekal servis koles na OŠ Jurija Vege Moravče, v četrtek pa na OŠ Ivana Cankarja Trbovlje. Na servis so lahko poleg učencev svoja kolesa pripeljali prav vsi krajani.

Pri kolesarskem izzivu je sodelovalo 1.229 učencev, ki so od oktobra do aprila pridno nabirali kilometre za svojo šolo in skupaj prekolesarili 44.918 km. Na OŠ Moravče je nalogo opravljalo 36 učencev, ki so prekolesarili 4564 km, na OŠ Ivana Cankarja Trbovlje pa je sodelovalo 6 učencev, ki so prekolesarili 548 km.

Miha Ulčar; Foto: Varno na kolesu

Tagi