Na domžalskem drsališču na ogled razstava otroških risb o zimskih radostih

Petek, 13. januar 2017 je na domžalsko drsališče prinesel otroško ustvarjalnost, saj so tam skupaj z učenci in učenkami domžalskih osnovnih šol in vrtcev odprli prvo zimsko športno razstavo. Obenem so obiskovalci na odprtju razstave prisluhnili tudi malim športnim nadobudnežem, ki so pripravili zanimive zgodbe. Zavod za šport in rekreacijo Domžale je namreč v decembru domžalske vrtce in osnovne šole povabil k sodelovanju na likovnem in literarnem natečaju. Tema natečaja so bile zimske radosti.

V začetku januarja se je zaključil prvi likovno-literarno-športni natečaj Zavoda za šport in rekreacijo Domžale, sodelujoči učenci, učenke in malčki iz domžalskih šol in vrtcev pa so zelo navdušili s svojimi deli. Vse skupaj pa so razstavili na pokritem delu drsališča. Odprtja razstave se je kljub močnemu sneženju, ki je končno pobelilo našo pokrajino, na drsališču v Športnem parku Domžale zbralo kar nekaj staršev in otrok. Na odprtju so v prijetnem vzdušju prisluhnili zanimivim športnim zgodbam učencev ter se sprehodili skozi razstavo, ki so jo ustvarili z zimo navdihnjeni ustvarjalci. Mladi ustvarjalci so tudi zaupali, kateri zimski šport je njihov najljubši in kateri zimski športniki jih ta trenutek najbolj navdušujejo.

»Otroci so sodelovali na dva načina, nekateri so se odločili, da bodo zimske radosti na snegu in ledu narisali, drugi pa so se prepustili literarnemu navdihu. Na obeh področjih so nastala fantastična dela, ki so nas res navdušila«, je na odprtju razstave povedal Uroš Križanič, direktor Zavoda za šport in rekreacijo Domžale in dodal: »Naj povemo, da je sodelovalo več kot 150 učencev in učenk, zato vseh po imenu ne bomo naštevali, se pa zahvaljujemo vsakemu posebej za njegov prispevek. Ker nismo želeli, da med otroki nastane tekmovanje, ste bili prav vsi zmagovalci tega natečaja, zato smo v tem zimskem vzdušju poskrbeli za malo poletnega veselja. Vsi sodelujoči boste prejeli brezplačne vstopnice za domžalsko kopališče.«

Na likovnem natečaju so sodelovali učenci: Osnovne šole Domžale iz razredov 5a, 3c, 3b in 3a; Osnovne šole Marije Vere iz podaljšanega bivanja 2. razreda; Osnovne šole Rodica iz 4c, 6a, 3b, 4a, 4b, 7a in 7b; Osnovne šole Dob iz 8a, 8b, 9a, 7b, 8 in 5a; Podružnične osnovne šole Krtina iz 1k in 2k; Osnovne šole Venclja Perka iz 1c in 4a. Izredno so se potrudili tudi najmlajši in sicer otroci iz vrtca Dominik Savio, ki so pripravili čudovito skupinsko maketo.

Na literarnem natečaju sta sodelovali dve šoli: Iz Osnovne šole Rodica so prejeli strip, ki ga je pripravil Jure Močnik, učenec 4b razreda; Iz Osnovne šole Domžale pa so prejeli 20 zelo zanimivih zgodbic učencev med katerimi smo jih 6 tudi slišali. Tako so svoje zgodbe prebrali Petja Pavček (Zabava na drsališču), Justin Kričaj (Snežni Dragulj), Zarja Utenkar (Zimska nesreča), Teo Adrovič (Snežna trdnjava), David Novak (Smučarski skoki) in Adrijan Stevanovič (Planica).

Zanimivo razstavo si lahko ogledate na drsališču Domžale, kjer je drsanje še vedno brezplačno.

Vsa likovna dela si lahko ogledate na povezavi TUKAJ.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar
Komentarji uporabnikov
Tagi