Na Dnevu za mlade so bili mladi za mlade

V Domžalah se je v petek, 25. maja 2018, odvijal pravi praznik za mlade, saj je v Češminovem parku potekala prireditev Dan za mlade, ki je bila v namenjena mladim, imela pa je tri rdeče niti, vse pa je povezoval slogan mladi ZA mlade. Prireditev je bila obarvana dobrodelno, glasbeno in zazrta v prihodnost, saj so z določenimi aktivnostmi mladi pokazali kaj mladi potrebujejo, pogrešajo in iščejo v Domžalah.

Dan za mlade je organiziran kot del uresničevanja Strategije za mlade v občini Domžale 2018-2023, ki je potrditev dobila na zadnji seji Občinskega sveta Občine Domžale. Strategija za mlade je bila prireditvi, na kateri so obeležili 20-letnico delovanja Centra za mlade Domžale in prvo leto delovanja Turističnega informacijskega centra TIC Domžale, tudi predstavljena. Prireditev je povezoval slovenski kulturni ambasador Trkaj – Rok Terkaj, na njej pa so se tekom večera predstavili mladi bandi, ki sta se jim pridružila tudi uveljavljena glasbenika in sicer poleg Trkaja še večni roker Pero Lovšin. Prireditev so glasbeno popestrili naslednji nastopajoči: D’Best, Fire skuls, The Ecentrics, učenke Nataše Nahtigal – Vocal coach, Trkaj, M8s + Pero Lovšin, Jure Burger, Ice on Fire, Imperij in Fat butlers. Zbrane so na prireditvi pozdravili tudi župan Toni Dragar, podžupanja mag. Renata Kosec in direktorica Centra za mlade Domžale Tinkara Koleša.

V okviru akcije mladi ZA mlade so na prireditvi zbirali sredstva za Matica in sicer v obliki skrinjice za prispevke, prav tako so organizatorji že predhodno k dobrodelni akciji povabili različna podjetja in posameznike, da prispevajo donacije. Na prireditvi sta predstavnika podjetja Roltek d.o. in Delavska hranilnica d.d. Maticu izročila donacijo v obliki simboličnega bona. Z dobrodelno akcijo so prispevali k nakupu športne noge, saj je Matic, ki je lani v tragičnih okoliščinah izgubil nogo, športnik s srcem. Po okrevanju se ni predal, temveč se je lotil športnih aktivnosti, med drugim je tudi član slovenske moške reprezentance v odbojki sede.

Poleg številnih aktivnosti, ki so jih imeli na voljo mladi na prireditvi, med njimi je za popestritev poskrbel tudi tovornjaček slastnih dobrot FerFud, so organizatorji prireditev popestrili s štafeto barv, ki so jo pripravili Tigers Domžale, ŠAD Mavrica, Mladinski svet Domžale, taborniki in skavti. Štafeta barv je bila namenjena vsem mladim, ne glede na kondicijsko pripravljenost.

Tekmovalci so morali samo nekaj volje za premagovanje ovir in željo po zabavi, saj se vsi tekmovalci obarvali z barvnim prahom. Štefeta barv je potekala po načelu »pomembno je sodelovati, ne zmagati«, zato časa niso merili. Vsaka ekipa, ki je opravila vseh pet nalog, je dobila »opeko«. Slednjo je ekipa potem postavila po vnaprej izdelanem arhitekturnem načrtu in na koncu prireditve je nastala Hiša – Dom za mlade. Maketa predstavljala poziv lokalni skupnosti, da mladi, kot so tudi izpostavili v anketi, potrebujejo svoj dom. Ne zgolj prostore Centra za mlade in Placa za mlade, temveč objekt, v katerem bodo domovale mladinske organizacije, kjer bodo prostori namenjeni za druženje, športne aktivnosti, delavnice … Dom, ki bo njihov, kjer se bodo dobro počutili, se družili in počutili kot doma. Dom za mlade. Ob tej priložnosti se organizatorji prireditve za izdelavo lesene makete zahvaljujejo Mizarstvu Prašnikar in Alenki Ziernfeld za poslikavo.

Več fotoutrinkov s prireditve si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Karin Božič

 

Komentarji uporabnikov
Tagi