Na 48-urnem dobrodelnem pohodu na Sv. Primoža v Študentskem klubu Kamnik zbrali rekordni znesek

V Študentskem klubu Kamnik so zaradi trenutnega dogajanja z novim koronavirusom odpovedali vse dogodke Dobrodelnega marca. Izveden je bil le 48 urni dobrodelni pohod na Sv. Primoža, ki je potekal prejšnji vikend, na njem pa jim je uspelo zbrati rekordni znesek, ki ga bodo predali GRS Kamnik. Glede ostalih dogodkov, ki so bili planirani v mesecu marcu, upajo, da jim bo kakšnega uspelo realizirati med poletjem. So se pa odločili, da bodo sedaj svojo dobrodelnost usmerili tja, kjer jo trenutno najbolj potrebna. Zato bodo v dogovoru z Občino Kamnik in Civilno zaščito Občine Kamnik nudili prostovoljno pomoč pred Zdravstvenim domom Kamnik, Domu starejših občanov Kamnik in v razvozu hrane in zdravil na dom.

Letošnji Dobrodelni marec, že osmi po vrsti, so v Študentskem klubu Kamnik zaradi dogajanja v zvezi z novim koronavirusom predčasno zaključili. Izveden je bil le 48-urni pohod na Svetega Primoža, kjer jim je uspelo zbrati rekordnih 2.122 €, ki jih bodo predali GRS Kamnik. Poleg 1.684 zbranih podpisov, (od vsakega je gostilna Pri planinskem orlu prispevala 0,50 €) se je nabralo še 1.280 € prostovoljnih prispevkov pohodnikov. “Z izidom in izvedbo pohodov smo izjemno zadovoljni, zato nam je še toliko bolj žal, da moramo Dobrodelni marec končati že s prvim dogodkom,“ nam je povedala Maja Toni iz Študentskega kluba Kamnik.

Glede ostalih dogodkov v Študentskem klubu Kamnik upajo, da jim bo katerega uspelo organizirati v poletju in takrat zbrati še kaj dodatnih sredstev. Vse informacije o poteku in novostih pa bodo sproti objavljali preko njihovih družbenih omrežij.

“Odločili smo se tudi, da svojo dobrodelnost usmerimo tja, kamor jo trenutno lahko in kjer bo najbolj potrebna. Tako bomo v dogovoru z Občino Kamnik in Civilno zaščito nudili prostovoljno pomoč pred Zdravstvenim domom Kamnik, Domu starejših občanov Kamnik in v razvozu hrane in zdravil na dom. Dobrodošla je vsaka pomoč s strani študentov, za več informacij naj prav tako spremljajo naša družbena omrežja,” je še povedala Maja Toni.
Iz Študentskega kluba Kamnik sporočajo, da so za naslednje tri tedne zaprli svoja vrata. Obratovalne ure kluba bodo tako v naslednjih tednih le ob torkih od 15.00 do 20.00.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Študentski klub Kamnik

Komentarji uporabnikov
Tagi