Mladostni utrinki na OŠ Dragomelj pričarali nepozaben dan

Odličen dogodek, ne le za otroke in starše, pač pa za celotno skupnost. Otroci so mislili, da si bodo lahko naredili selekcijo top delavnic in aktivnosti in izločili tiste manj zanimive. Na koncu se je izkazalo, da je čisto vsaka aktivnost ponudila toliko odličnih idej, priložnosti, zvedave energije mentorjev, da so se zadržali povsod in komaj prišli do vseh v času trajanja prireditve Mladostni utrinki.  

Na OŠ Dragomelj so v soboto, 12. maja 2018, organizirali dobrodelno prireditev z naslovom Mladostni utrinki, s katero so želeli njihovim učencem pričarati nepozaben dan, povezati starše, šolo in kraj ter zbrati čim več finančnih sredstev za šolski sklad, ki pomaga otrokom iz socialno šibkejših družin.

V uvodu prireditve je vse prisotne pozdravil ravnatelj OŠ Dragomelj Peter Jerina ter jih po kulturnem programu povabil na aktivno sodelovanje na delavnicah. V kulturnem programu so obiskovalce s svojim nastopom razveselile mlade Sovice, ki so navdušile s prikazanim, da pa so se lahko razgibali skoraj vsi na prizorišču, so poskrbeli članice in člani Društva Šola zdravja iz Domžal, ki so ob govoru Marike Haler ter prikazom ostalih članic izvedli krajši prikaz tisoč gibov, ki ga vsako jutro izvajajo ob Kamniški Bistrici.

Na dobrodelni prireditvi Mladostni utrinki, ki je potekala v okolici ter v prostorih OŠ Dragomelj, so pripravili pester program športnih iger, ustvarjalnih delavnic ter zabavne igre. Poskrbeli pa so tudi, da nihče ni bil lačen in žejen. Manjkal pa ni bogat srečelov, za katerega so nagrade prispevali številni donatorji: NLB, Butan plin, Gostilna Burica, Davidov Hram, Uni Credit Bank, Sam Jarše, Mercator, BiJoLada, Konex, Telekom Slovenija, Centralna čistilna naprava Domžale-Kamnik, Helios, Mass, Tuš ter še številni posamezniki, za kar se jim na OŠ Dragomelj zahvaljujejo. Sportzame, nova trgovina s kolesarsko in motokros opremo iz Dragomlja 93A, je s podarjenim kolesom za srečelov razveselila mlado deklico, ki je zadela glavni dobitek.

Bil je to dan, ko so z veseljem prišli v šolo učenci, starši, dedki in babice, saj so za njih pripravili pravi čaroben dan, ki je bil prepleten z druženjem in povezovanjem učencev, njihovih staršev ter učiteljev. Na delavnicah smo lahko videli gasilce iz CZR Domžale, PGD Trzin, PGD Pšata-Dragomelj in PGD  Podgorica-Šentjakob, ustvarjalne delavnice pa so potekale po vsej šoli in tudi zunaj nje. Na razpolago so imeli res širok spekter delavnic: glasbena delavnica, izdelovanje uhanov in zapestnic, knjižne kazalke, English can be fun, izdelava beležk, detektivska delavnica, izdelovanje senzornih steklenic, učenje harmonike, izdelovanje papirnatih letal, filmska delavnica, Escape room (soba pobega), likovna delavnica, barvanje kamnov, kozmetični salon in poslikava obraza, presne čokoladne kroglice, prikaz slikanja z usti in še in še. Od športnih aktivnosti je bilo na voljo: jahanje, ultimate frisbee, merjenje hitrosti udarca na gol, predstavitev ameriškega nogometa, hokej, lokostrelstvo, poligon zveze paraplegikov, sup in kanu, tek v vrečah, badminton, teeball, namizni tenis, spretnostna vožnja s kolesom, velika prožna ponjava … Manjkale pa niso niti zabavne igre: met frizbija, račja dirka, lovljenje rac, zadeni v koš, jezni ptiči, lončki presenečenja, metanje obročev, karnevalske igre …

Za lačne in žejne je skrbela posebna ekipa s pridnimi rokami, saj so imeli obiskovalci za potešitev lakote na izbiro pizze, palačinke, miške, hamburgerje, piškote, sladoled, pokovko, čokoladne ježke, sladkorno petno, muffine in krofe. Za odžejat pa je bila na voljo voda, jagodna limonada in kava.

Ob zaključku prireditve so na prizorišče pripeljali dve torti, ki so ju naredili učenci sedmih, osmih in devetih razredov. Na licitaciji je za torto v obliki kinder jajčka je največ prispeval ravnatelj šole Peter Jerina, za njo pa so se nato posladkali vsi prisotni.

Ob koncu so se zahvalili vsem, ki so prispevali nagrade za srečelov, vsem sodelujočim društvom, ki so se odzvala in prikazala različne delavnice, ki so navdušile obiskovalce prireditve ter seveda vsem obiskovalcem. Ob letu osorej, pa se ponovno vidimo na Mladostnih utrinkih OŠ Dragomelj.

Več fotoutrinkov s prireditve si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar

Tagi