Mladinsko tekmovanje Gasilske zveze Domžale 2012

Danes dopoldne je bilo v Športnem parku na Viru živahno. Gasilska zveza Domžale je namreč organizirala Mladinsko tekmovanje, katerega se je udeležilo enaindvajset ekip iz osmih prostovoljnih gasilskih društev, ki delujejo v okviru Gasilske zveze Domžale.

Tekmovanje je potekalo v dveh kategorijah. Pionirke in pionirji so tekmovali v vaji z vedrovko ter nato še štafeto s prenosom vode. Mladinke in mladinci pa so tekmovali v vaji z ovirami ter štafeti z ovirami na 400 metrov. Vse vaje se štejejo na čas in s točkami, na koncu pa se seštejeta vaja in štafeta.

V zraku je bilo čutiti malo živčnosti mladih tekmovalk in tekmovalcev, saj so se nekaj tednov pripravljali na to tekmovanje in so si vsi želeli čim boljše uvrstitve. Za čim boljšo uvrstitev je namreč potrebno narediti vajo v čim krajšem času in s čim manj napakami.

Po končanem tekmovanju so se vse tekmovalci z mentorji in sodniki postavili v vrsto, kjer jih je nagovoril predsednik GZ Domžale Rajko Novak. Pohvalil je tekmovalke in tekmovalce ter tudi mentorje, ki so jih pripravljali na to tekmovanje. Nato pa se je začel postopek podeljevanja priznanj in pokalov najboljšim. Bolj so se bližala višja mesta, več veselja je bilo čutiti med ekipami, saj do tistega trenutka še niso bili poklicani za določeno doseženo mesto.

Na koncu lahko rečemo, da so zmagovalci vsi udeleženci tekmovanja. Pri tekmovanju gre za moštveno delo, kjer ima vsak član ekipe svojo vlogo in vsak s svojim trudom doprinese k rezultatu. Moštveni duh je v današnjem času še kako dobrodošel. Seveda gre zahvala tudi mentorjem, ki so pripravljali ekipe in jim nudili vse tisto znanje, ki so ga portebovali za tekmovanje.

Rezultati tekmovanja:

Pionirke

Mesto Ekipa
1. VIR
2. IHAN 2
3. DOB
4. ROVA

Pionirji

Mesto Ekipa
1. IHAN
2. ROVA
3. HOMEC
4. STOB-DEPALA VAS
5. VIR
6. ŽEJE – SVETA TROJICA
7. DOB
8. DOMŽALE – MESTO

Mladinke

Mesto Ekipa
1. VIR
2. DOB
3. ROVA
4. HOMEC

Mladinci

Mesto Ekipa
1. ROVA
2. HOMEC
3. JARŠE – RODICA
4. VIR
5. IHAN
Avtor: Miha Ulčar
Komentarji uporabnikov
Tagi