Za nami je Dan za mlade

V Parku Martina Krpana v Domžalah se je pretekli konec tedna odvijal Dan za mlade, kulturno-športno obarvan dogodek namenjen mladim. Mladi so lahko izbirali med številnimi športnimi, kulturnimi in ustvarjalnimi aktivnostmi ter preživeli prijetno petkovo popoldne.

Občina Domžale je dogodek odprla z zaključnim dogodkom letošnjih Bralnic pod slamnikom, ki ga je pripravila Založba Miš. Sledila so tekmovanja v različnih športno zabavnih poligonih, paintball areni, maxi pikadu in maxi nogometu, disc golfu ter ilustratorskih delavnicah z Ivanom Mitrevskim in Miho Hančičem.

Prav tako so bile na voljo druge zabavne pustolovščine. Najboljši tekmovalci so prejeli nagrade s strani Občine Domžale. V programu je sodelovalo lokalno podjetje Tosama d.o.o., ki je ob 100. obletnici obstoja darovalo 100 nagrad za obiskovalce in udeležence poligonov.

Na dogodku je mlade nagovorila mag. Renata Kosec, županja Občine Domžale, ki je z veseljem poklepetala z mladimi.

Na odru je nato izdala skrivnost in razkrila, da je bila izbrana tudi druga predstavnica mladih, mlada županja Klara Jeretina, študentka 2. letnika dodiplomskega študija politologije, smer javna politika in uprava na Fakulteti za družbene vede.

Pridružil se jima je mladi župan Aljaž Praznik, ki je bil na voljo mladim za vprašanja, ideje in pobude, ki jih mladi z mladimi lahko bolj sproščeno delijo.

Dogodka sta se udeležila tudi podžupana Borut Ernestl in Matej Primožič.

Za prijetno glasbo so poskrbeli člani mlade glasbene zasedbe AR’n’BI v poznih popoldanskih urah, sledil je Nipke z odličnim glasbenim nastopom, nato pa so razigrani Polkaholiki popestrili večer.

Pri organizaciji dogodka so poleg Občine Domžale in Službe za turizem sodelovali tudi Center za mlade Domžale, Zavod za šport in rekreacijo Domžale, Športna zveza Domžale ter Založba Miš.

Petra Petravič; Foto: Občina Domžale

 

Komentarji uporabnikov
Tagi