Mladi iz PGD Jarše – Rodica na državnem gasilskem tekmovanju postavili nov mejnik

Komisija za mladino Gasilske zveze Slovenije je v soboto, 26. novembra 2022, v Trebnjem organizirala 20. državni kviz gasilske mladine. Pravico nastopa na državnem kvizu gasilske mladine so si pridobile tudi ekipe Prostovoljnega gasilskega društva Jarše – Rodica. Kviza so se udeležile 3 ekipe. Ekipa pripravnikov, mladincev in pionirjev.

Na letos jubilejnem 20. državnem tekmovanju v kvizu gasilske mladine je sodelovalo kar 79 ekip, in sicer 28 pionirjev, 27 mladincev in 24 pripravnikov, iz 13 od skupaj 17 gasilskih regij v Gasilski zvezi Slovenije. Na tekmovanju, ki je letos zaradi ukrepov, povezanih s covid-19, potekalo po dveh letih premora, so se mladi pomerili v gasilskem znanju in spretnostih. Vse ekipe so pokazale svoje znanje v štafetnem vezanju vozlov, gasilski spretnosti, prvi pomoči, požarni preventivi, iskanju besed in v igri Drži – ne drži.

Tekmovalce so na zaključni prireditvi pozdravili minister za obrambo RS Marjan Šarec, župan občine Trebnje Alojzij Kastelic in poveljnik Gasilske zveze Slovenije Franci Petek, ki je izpostavil številne aktivnosti zveze, s katerimi na mlade prenašajo tako znanje kot vrednote gasilstva.

Pionirji so dosegli 19. mesto, pripravniki 3. mesto, uspeh PGD Jarše – Rodica so na koncu zaokrožili mladinci z osvojenim 2. mestom.

Tekmovalci so prvič, v skoraj 60. letni zgodovini društva, na državnem gasilskem tekmovanju z doseženimi medaljami, postavili nov mejnik.

Čestitke vsem tekmovalcem za trud in dosežen uspeh ter mentorjem, na čelu s predsednico mladinske komisije PGD Jarše – Rodica, Tajdo Klopčič.

Robert Koščak, predsednik PGD Jarše – Rodica

Tagi