“Mi bomo celo noč plesali …”

V petek, 17. marca, smo peto-, šesto-, sedmo-, osmo- in devetošolci na Rovah komaj dočakali, da je ura odbila 18., saj nam je TKD Rova v gasilskem domu pripravilo prvi mladinski ples.

Kot se za pravi ples spodobi, je bilo poskrbljeno za vse: za pijačo in prigrizke, dekleta (in naše babice) smo spekla nekaj sladkih priboljškov. Videti so bili zelo slastno, zato jih je hitro zmanjkalo. Tudi naša varnost ni bila pod vprašajem, saj sta varnostno službo prevzela dva očeta.

Glas o plesu je privabil še okoliške otroke – iz Radomelj, Preserij, Nožic, pripeljali so se tudi iz Gradišča v Tuhinju. Zabave ni manjkalo, saj nas je z dobro glasbo navduševal didžej Janez Uršič. Vrtel je slovenske in tuje uspešnice vseh generacij. Plesali in smejali smo se pozno v noč. Bolj ko se je temnilo, več energije smo dobili, zato se je ples za uro podaljšal. Večer smo zaključili s pesmijo »Rom-pom-pom, še ne gremo domov«.

Starši so nas le s težavo spravili s plesišča. Zaspali smo s polno glavo spominov, ki nas bodo spremljali še dolga leta. Komaj pa že čakamo in se veselimo novih skupnih ur druženja.

Avtorica: Ana Kočevar; Foto: AK, AMU, IU

Komentarji uporabnikov
Tagi