Dobrodelni marec – skupaj zbranih že več kot 3000 € za družine v stiski!

Smo že čez polovico projekta Dobrodelni marec 2023, ki ga že 11. leto zapored organiziramo v Študentskem klubu Kamnik! Za nami so trije dogodki.

Prvi, sedaj že tradicionalni turnir v odbojki, je potekal 5. marca. V Športni dvorani Kamnik se je zbralo enajst odbojkarskih ekip s celotne Slovenije in celo ena ekipa iz Hrvaškega Krka. Ponosno vam lahko povemo, da smo s prijavninami, prodajo srečk in prostovoljnimi prispevki zbrali neverjetnih 1194,10 €! Da bi se tekmovalci lahko okrepčali, smo imeli pripravljen “chill-out” kotiček z raznimi prigrizki in pijačami – posladkali smo se z dobrotami Pekarne Pečjak, Haribo bonboni, ki jih je zagotovil Novatex, in Tropik bananami, odžejali pa z BeLife kombučo, Cockto Blondie, Cedevito, Red Bull energijskimi pijačami in vodo 902. Nagrade za najboljše ekipe in igralca so prispevali SWY, KinVital, Netscroll, Jaz pa pojdem – slovenski izletnik, E-Študentski Servis, OMV, Do Re We, Energy escape room in Kulturni dom Franca Bernika Domžale. Tiskarna Aida nam je naredila najlepše Dobrodelni marec 2023 majice, ki jih lahko tudi vi dobite v naši pisarni. Obiskovalci pa so svoje nepozabne trenutke lahko ovekovečili s pomočjo Fotkar foto stojnice. V napetem finalu je slavila ekipa Mik mik, ki se je pomerila z močno ekipo ŠD Preserje, celotno dogajanje pa je komentiral Uroš Bitenc.

Tudi drugi dogodek letošnjega Dobrodelnega marca je bil zelo uspešen. V soboto, 11. marca, smo se od 8.00 zjutraj pa vse do poldneva sladkali na kamniški tržnici. S prostovoljnimi prispevki smo zbrali kar 1151,18 €! Dogodek nam ne bi uspel brez sodelovanja zares nadarjenih posameznikov, ki so pokazali svojo mojstrsko žilico pa tudi Leana Sweets, Sweet dreams by Hana in Slaščičarne Lenček, iskreno pa se zahvaljujemo tudi podjetjema Pekis in PRO EMBA, ki sta poskrbeli za embalažo.

Poleg zbranih sredstev na dogodkih bodo šle našim prejemnikom tudi vse finančne donacije, ki smo jih prejeli do sedaj od podjetij Calcit, Toni inox, RC Projekt, Avto Krka in Rodex. Vsa sredstva bodo predana lokalnim družinam v stiski preko spletne platforme Truhoma, ki jo vodi Ana Lukner Roljič, ustanoviteljica Anine zvezdice.

Minuli vikend smo se pohodniki vseh generacij 48 ur nepretrgano vzpenjali na enega izmed najbolj priljubljenih vrhov v širši okolici. Dogajanje na Sv. Primožu nad Kamnikom je bilo pestro. Začeli smo že v petek, 17. marca, ob 16.00. Od takrat naprej je bila na vrhu knjiga s podpisi in skrinjica za prostovoljne prispevke. Vsak podpis šteje, saj so za vsakega naši donatorji prispevali 0,5 € v sklad za prejemnike. V soboto, od 10.00 do 13.00, so pohodnike po poti bodrili taborniki Roda bistriških gamsov Kamnik, ki so pekli palačinke. Okoli 14.00 pa so na vrhu kuhali Natureta joto. V nedeljo so nas na vrhu od 11.00 naprej zabavali Ansambel Gregorja Kobala, Ansambel Roka Kastelca in Ansambel Lesarji. Okrepčali pa smo se z golažem, ki ga je pripravila Gostilna Repnik. Pohodniki so ponovno lahko lahko sodelovali tudi v srečelovu z bogatimi nagradami.

Na koncu meseca bomo z zbranim denarjem lahko pomagali izbranim družinam z nakupom paketov hrane, sadja in zelenjave ter plačilom njihovih položnic. Da bomo lahko pomagali čim več družinam, pa vas vabimo, da se nam pridružite še na zadnjem dogodku Dobrodelnega marca 2023 in nas podprete s svojim prispevkom! 

Dobrodelni mesec bomo sklenili 24. marca z zabavnim glasbenim večerom v slogu disko glasbe in bleščečih oblačil, kamor nas bo popeljala skupina ABBAMia. Kupnina vstopnic bo v celoti namenjena v dobrodelne namene, svojo pa si lahko zagotovite na blagajni Doma kulture Kamnik ali na prodajnih mestih mojekarte.si. Dobro se zavedamo, da Dobrodelnega marca ne bi bilo brez njegovih podpornikov in tukaj šteje čisto vsaka oblika udeležbe vsakega posameznika. Lepo vabimo vse generacije, da se udeležite naštetih dogodkov in da skupaj z nami napišete še eno nepozabno zgodbo o uspehu medsebojne pomoči in dobrodelnosti, stkete nova poznanstva in prijateljstva in si s kvalitetno preživetim časom ustvarite prijetne spomine!

Slike iz preteklih dogodkov in več informacij o prihajajočih dogodkih ter sprotno dogajanje lahko najdete na naših družbenih omrežjih, predvsem na Facebook-u @Študentski klub Kamnik in Instagram-u @studentski_klub_kamnik, pa tudi na naši spletni strani www.skk.si.

Jurij Kenda, Študentski klub Kamnik

 

Komentarji uporabnikov
Tagi