Deset tisoč evrov za deset let Dobrodelnega marca

Letos smo na študentskem klubu zaključili naš največji projekt – Dobrodelni marec. Projekt je bil to leto še toliko bolj poseben, saj je praznoval že deseto obletnico. Z velikim ponosom sporočamo, da smo s pomočjo udeležencev, sponzorjev in SMS donacij skupaj zbrali neverjetnih 10.000 €! Zbrana sredstva bomo namenili socialno ogroženim prejemnikom, ki so se znašli v hudi stiski.

Dobrodelni marec smo otvorili z dobrodelnim turnirjem v odbojki, ki se je odvil 6. marca v športni dvorani Kamnik. Na turnirju smo zbrana sredstva zbirali za kamniško dijakinjo. Ponosno lahko povemo, da smo s prijavninami in prostovoljnimi prispevki ter sponzorsko donacijo zbrali kar 1050 €. Zahvaljujemo se vsem ekipam in obiskovalcem turnirja. Vzdušje je bilo odlično, prav tako pa tudi vse odigrane igre!

Projekt smo nadaljevali z dobrodelnimi pohodi na Sv. Primoža in ga zaključili s skupnim druženjem ob zvokih ansamblov in sončnim vremenom ter obilico dobre volje. Do vrha Sv. Primoža je prišlo res veliko pohodnikov in prijateljev Dobrodelnega marca, za kar smo vam res iz srca hvaležni. V naši knjigi podpisov smo zabeležili kar 1.355 podpisov. Skupaj s podpisi, prostovoljnimi prispevki in sponzorji dogodka smo zbrali kar 2.558 €! Sredstva bomo predali kamniškemu dijaku. Hvala vsem pohodnikom in sponzorjem dobrodelnih pohodov na sv. Primoža. Celotna ekipa se še posebej zahvaljuje Petru Uršiču, ki nam vsa leta stoji ob strani in nam pomaga pri izpeljavi celotnega dogodka.

Tretji dogodek v okviru Dobrodelnega marca se je odvil 19. marca. Na Tržnici slaščic v Kamniku smo posladkali veliko obiskovalcev sobotne tržnice, veliko pa vas je prišlo tudi prav zaradi nas, za kar smo vam res hvaležni. Skupaj z vami in sponzorsko donacijo smo tako zbrali rekordno število prispevkov – 1.190 €! Sredstva bomo podarili starejšemu občanu iz Kamnika. Zahvaljujemo se vsem, ki so sodelovali pri peki sladkih dobrot – res so bile zelo okusne, pohvalili pa so jih tudi obiskovalci.

Na sončno soboto, 26. marca smo se skupaj s svojimi štirinožnimi prijatelji odpravili na skupen sprehod od Šmarce do Keršmančevega parka v Kamniku. Preživeli smo prijetno popoldne na sončnem vremenu, prav tako pa so v skupnem druženju uživali naši ljubljenčki, ki so prejeli domače pečene pasje priboljške izpod rok naše aktivistke Nike. Izkupiček prijavnin in prostovoljnih prispevkov ter vsa materialna sredstva bomo predali Ljubljanskemu zavetišču.

Finalni dogodek, s katerim smo zaključili dobrodelni projekt, je bil Dobrodelni koncert, na katerem sta nastopila Hamo in Rudi Bučar. Vsi obiskovalci so uživali v prijetni glasbi in fantastičnem vzdušju. Skupaj s prodajo vstopnic in dobrodelnimi prispevki smo zbrali neverjetnih 4.840 €, ki jih bomo namenili materi samohranilki z osnovnošolskimi otroki.

Letošnjo zgodbo so nam pomagali soustvarjati naši sponzorji: podjetja Bahne, Belife Kombucha, Eterika, Fotkar, Toni Inox, Leana Sweets, Love-it trgovina, Pivovarna Meninc, Peugeot Rodex, Lidl Slovenija, Alunad, Sazas, Papirnica Lipa, spletna trgovina Netscroll, SWY, Terme Snovik, Velika Planina, Vetline s spletno trgovino Pet home, Zlata ptička, Proemba, Pekis, Redbull, Okrepčevalnica na Sv. Primožu in Dom kulture Kamnik. Vsem sponzorjem se iz srca zahvaljujemo.

Celotna ekipa študentskega kluba je na letošnji Dobrodelni marec še izredno ponosna, saj smo z dogodki podirali rekorde za rekordom. Velik hvala vsem, ki ste sodelovali pri projektu, vsem, ki ste se udeležili dogodkov in prispevali k temu, da smo lahko celoten dogodek uspešno izvedli. Upamo, da se zopet srečamo naslednje leto. Zopet smo dokazali, da slogan Dobrodelnega marca še kako drži: SKUPAJ ZMOREMO VEČ!

Avtorica: Doris Jeretina, vodja Dobrodelnega marca; Foto: Študentski klub Kamnik

 

Komentarji uporabnikov
Tagi