Miklavž obiskal pridne otroke v Domžalah

Danes proti večeru je bila Hala Komunalnega centra Domžale, skoraj premajhna za vse otroke in njihove starše, ki so si želeli ogledati prihod svetega Miklavža, saj je bil to eden redkih trenutkov, da so ga lahko videli v živo.

Miklavž namreč otroke po domovih obišče v nočnih urah, ko le-ti pridno spijo v nestrpnem pričakovanju jutra, ko bodo odprli oči in zagledali svoje darilo, ki jim ga bo ponoči pustil Miklavž.

So pa domžalski otroci lahko danes proti večeru Miklavža lahko videli v živo, saj jih je s svojim spremstvom obiskal v Hali Komunalnega centra Domžale, kjer so že pred njegovim prihodom pripravili gledališko predstavo, ki so jo uprizorili člani Kulturnega društva Miran Jarc iz Škocjana.

V gledališki predstavi so nastopali angelčki, parkeljni, sv. Peter in sv. Andrej. Predstava pa je bila predpriprava na Miklavžev prihod, katerega so nato otroci le dočakali. Najprej jih je lepo nagovoril, nato pa je prav vsakega obdaril z darilom.

Organizatorji letošnjega Miklavževanja v Hali Komunalnega centra Domžale so bili: Miklavž s svojim spremstvom, Občina Domžale, Župnijska Karitas Domžale, KS Slavka Šlandra, KS Venclja Perka, in KS Simona Jenka, ki so poskrbeli, da Miklavžu ni zmanjkalo daril za otroke.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar; Video: Miro Pivar
Komentarji uporabnikov
Tagi