Miklavž obiskal in obdaroval pridne domžalske otroke

Športna dvorana Domžale je v četrtek, 5. decembra 2019, pokala po šivih, saj se je v njej zbrala velika množica otrok s starši, ki so si želeli v živo videti prvega dobrega moža od treh, ki otroke obiščejo v mesecu decembru.

Tudi letos je sveti Miklavž s spremstvom obiskal pridne domžalske otroke, saj jim je to obljubil ob lanskem obisku. Pogoj pa je bil, da so bili otroci vse leto pridni. In ker so svojo obljubo držali, Miklavž ni imel razlogov, da jih ne bi obiskal in obdaroval.

Ker je sveti Miklavž v teh dneh zelo zaposlen, je bilo razumljivo, da bo kakšno minuto ali dve zamudil, zato so organizatorji za malčke pripravili zanimivo in poučno igrico, ki je tokrat govorila o tem, da si nekateri otroci želijo, da bi šel tudi Miklavž s svojim spremstvom v korak s časom. Se pravi, da bi nosil moderna oblačila, za prevoz pa bi uporabljal športni avto. No to gotovo ne bomo dočakali, saj Miklavž prihaja iz nekih drugih časov, ki so že minili. Ker otroci pričakujejo ravno takšnega Miklavža kakršnega poznamo iz legende, je to tisto, kar vsemu skupaj daje poseben čar.

Komaj dobro se je predstava zaključila, je v dvorani završalo, saj je vanjo stopil Miklavž s svojim spremstvom. Kot je že običaj, sveti Miklavž ni prišel sam, saj so ga spremljali parkeljni in angelčki ter sveti Peter s knjigo, kamor si skrbno zapisuje, kdo vse je bil priden in kdo ne. Vsi zbrani so Miklavžu pozorno prisluhnili in mu obljubili, da bodo vse leto pridni. Miklavž pa jim je dejal, da jih obišče tudi prihodnje leto. Seveda pa Miklavž tudi letos ni pozabil obdariti otroke, saj je prav vsak malček prejel darilo iz njegovih rok. Prav zaradi tega je bil dogodek še toliko bolj čaroben, saj so otroci nestrpno čakali, kaj jih čaka v vrečki, ki so jo prejeli od dobrega moža.

Za organizacijo in izvedbo domžalskega Miklavževanja sta poskrbela Služba za turizem Občine Domžale in Kulturno društvo Miran Jarc Škocjan.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Karin Božič Zupančič; Video: Miro Pivar

 

Komentarji uporabnikov
Tagi