Miklavž obdaroval pridne domžalske otroke

Ker so bili domžalski otroci vse leto zelo pridni, jih je sveti Miklavž obiskal tudi letos, saj jim je tako obljubil ob obisku lani. Res je, da je vse pridne otroke obiskal že minulo noč, vendar ga zaradi tega ker so spali, niso mogli videti. So ga pa lahko videli danes popoldan v Športni dvorani Domžale, kamor je prispel z vsem svojim spremstvom in seveda tudi z darili.

Športna dvorana Domžale je danes popoldan pokala po šivih, saj se je v njej zbrala velika množica otrok in njihovih staršev, ki so si želeli v živo videti prvega dobrega moža od treh, ki otroke obiščejo v mesecu decembru. Da pa je bilo vse skupaj bolj “napeto”, se pravi, da je bila med malčki malce prisotna tudi neučakanost, je Kulturno društvo Miran Jarc Škocjan pripravilo zanimivo in poučno igrico, ki je govorila o darilih, zaigrali pa so jo najmlajši člani tega društva. Vrhunec prireditve pa je bil prihod dobrega moža, ki je s seboj prinesel tudi darila, katera je ob koncu skupaj s svojimi pomočniki razdelil prisotnim otrokom. Kot je že običaj, sveti Miklavž ni prišel sam, saj so ga spremljali parkeljni in angelčki ter sveti Peter s knjigo, kamor si Miklavž skrbno zapisuje, kdo vse je bil priden in kdo ne. Vsi zbrani so Miklavžu pozorno prisluhnili in mu obljubili, da bodo vse leto pridni. Miklavž pa jim je dejal, da jih obišče tudi prihodnje leto.

Za organizacijo in izvedbo domžalskega Miklavževanja sta poskrbela Občina Domžale in Kulturno društvo Miran Jarc Škocjan.

Več fotoutrinkov z Miklavževanja si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar; Video: Miro Pivar

Komentarji uporabnikov
Tagi