MGC Bistrica se znova pripravlja na dogodke

MGC Bistrica se je v letu 2019 povezal z različnimi novimi organizacijami, društvi, prostovoljci, šolami in posamezniki, s katerimi so zastavili nove cilje povezovanja in organizirali številne vsebinsko bogate kulturne ter glasbene nastope. Niso pa razširili samo sodelovanja, ampak tudi stare projekte in v želji po medgeneracijskem sodelovanju, snovali nove.

Do prvih letošnjih pomladnih dni, ko je v dogajanje posegel koronavirus, so s pomočjo vsebinsko bogatega repertoarja, starostnikom polepšali marsikateri trenutek, jim na lica pričarali nasmeh, obudili spomine na preteklost in zanetili iskrico v očeh. Svoj doprinos so vsekakor imeli nežni zborovski glasovi, glasbene note ter vihravi ritmi, ki so na svojevrsten način nagovorili marsikatero dušo, prebudili pesniško znanje ter prisotne spodbudili k sodelovanju. Vsi skupaj so se tako podali naproti svojevrstnemu doživetju, ki je orosilo marsikatero oko in na nežen način ogrelo srca.

Navkljub številnim omejitvam, so se oglasili glasbeniki, ki so želeli nadaljevati tradicijo nastopov in v sicer drugačnih okoliščinah ter skladno z zmožnostmi, starostnikom polepšat trenutke in jim navkljub fizični oddaljenosti prenesti sporočilo, da niso sami. Naj se ne počutijo žalostno in osamljeno, saj niso pozabljeni. Naj ne obupajo in nanje pozabijo, saj ko bo znova mogoče, se bodo videli v vsekakor bolj sproščenih okoliščinah.

Fotografija je iz arhiva.

Skladno z rahljanjem ukrepov, v MGC Bistrica upajo, da se s številnimi nastopajočimi, kar se da hitro spet srečajo in v družbi drug drugega, ter s skupnimi močmi, znova snujejo čarobnost trenutka.

Avla MGC Bistrica bo v poletnih mesecih dobila novo podobo, kar bo rezultat navdiha in združitve moči zaposlenih ter stanovalcev doma in razstavljavcev, ki bodo na ogled ponudili svoje slike. Tudi nova podoba bo v pomoč in navdih pri snovanju sproščenega vzdušja, obogatenega z melodičnostjo glasov nastopajočih in starostnikov.

Fotografija je iz arhiva.

V MGC Bistrica si prizadevajo graditi odnos in vzdušje razširjene družine, zato tako kot do sedaj lepo vabljeni k nastopanju vsi, ki želite starostnikom polepšati trenutke in skupaj z njimi doživeti nekaj izjemnega in neponovljivega. Izkušnjo, ki seže v srce in ostane vekomaj zapisana v spominu kot nekaj edinstvenega in neponovljivega.

Avtor: Petra Petravič; Foto: arhiv MGC Bistrica

 

Tagi