Male maškare na Otroškem pustnem rajanju v Češminovem parku odganjale zimo

Težko pričakovani pust čas je le prišel v naše kraje. Kljub temu, da je letos bolj zgoden, pa kaj preveč dela z odganjanjem zime maškare ne bodo imele, saj je te dni že pravo pomladno vreme s soncem. Lepo sončno vreme na pustno soboto je v Češminov park v Domžale, kjer je potekalo Otroško pustovanje, privabilo številne male maškare, ki so na pustno rajanje prišli v spremstvu svojih staršev. Tako kot je že običaj, je bilo za pravo pustno zabavo več kot odlično poskrbljeno. Ker pa pust ni pust, če ni krofov, je bilo poskrbljeno tudi za to, da so se udeleženci pustnega rajanja lahko posladkali z njimi.

Češminov park v Domžalah je bil danes dopoldan pisan, kot že dolgo ne. Za to so poskrbeli številni otroci, ki so oblečeni v različne pravljične like in svoje junake, v spremstvu svojih staršev prišli na Otroško pustno rajanje, ki ga je organizirala Občina Domžale. Kot je že običaj, so se male maškare najprej sprehodile v povorki, na čelu katere so bili harmonikarji šole Gamsi, nato pa se je začela prava pustna zabava pod taktirko Malega Buja, ki je skakal, plesal in zganjal norčije, kar je za pusta seveda dovoljeno. Med pisane maske se je pomešal tudi Hrošček Simon, maskota Domžal, ki s svojo prisotnostjo in baloni vedno poskrbi, da najmlajšim udeležencem občinskih dogodkov ni nikoli dolgčas. 

Vsi obiskovalci so se lahko posladkali s krofi, migali z boki, uganjali norčije. Za vrhunec prireditve pa so jih obiskali Kurenti iz Ormoža in ministri iz Pustne dežele Vir, kjer se te dni dogaja na polno. Ob koncu so male maškare drug drugemu in zimi pomahale v slovo ter se v spremstvu staršev odpravile proti domu. Seveda je bil to šele začetek pustnega rajanja. Do pustnega torka bo namreč še veliko priložnosti, da se male in velike maškare pokažejo še komu. Ves ta čas pa bo tudi dišalo po krofih in drugih pustnih dobrotah, pa tudi kaj za pusta hrusta se bo dobilo …  O tem govori ta pesmica: "Od hiše do hiše, od vrat do vrat, prinašamo s smehom vam pomlad. Zato pa nam dajte en dinarček, dva , tri krofe, tri bobe in košček mesa."

Več foto utrinkov z Otroškega pustnega rajanja si lahko ogledate TUKAJ.

Avtor: Miha Ulčar; Foto, video: Miro Pivar
Komentarji uporabnikov
Tagi