Male domžalske maškare zimo preganjale na kar dveh velikih otroških pustnih rajanjih

Če je kdo v letošnjem pustnem času prišel na svoj račun, so to zagotovo domžalski otroci. Sobotno otroško pustno rajanje je potekalo na kar dveh lokacijah, ki sta bili povezani z otroško pustno povorko. Dogajanje se je začelo najprej v Češminovem parku v Domžalah, kjer je otroke zabaval mali BU, sledila je pustna povorka do Pustne dežele Vir, kjer je bil na sporedu otroški Živ Žav z gusarjem Valom in Piko Nogavičko, za zaključek pa je sledilo še družinsko pustno rajanje z Manco Špik.

Letos sta Pustna sekcija Striček iz Vira in Občina Domžale poleg otroškega pustovanja na dveh tradicionalnih lokacijah, prvič organizirala tudi otroško pustno povorko, ki je male pisane maškare in njihove starše prepeljala iz enega pustnega prizorišča na drugega. Otroško pustovanje se je pričelo najprej v Češminovem parku, kjer so za otroške rajanje poskrbeli mali BU in plesalci Plesne šole Miki, pridružile pa se jim je tudi domžalske maskote na čelu s hroščkom Simonom. Ker je pust hrust, je bilo tudi krofov polnih ust in to najboljših domžalskih. Po dobri uri programa je sledila otroška pustna povorka s kurenti, strički pustne sekcije in glasbeno spremljavo. Pustna povorka otroških maškar se je iz Češminovega parka podala proti Kamniški Bistrici, ter vse do Vira, kjer je bil v velikem prireditvenem šotoru najprej na sporedu otroški Živ Žav s Piko Nogavičko in gusarjem Valom. Gusar Val in Pika Nogavička sta otroke skozi rajanje, ples, smešne skeče in pustne norčije popeljala  do otoka zakladov, kjer se je skrivalo veliko pustno presenečenje.

Pogumni gusarski kapitan Val je malim maškaram zaupal, da se je odločil, da poišče starodavni gusarski zaklad, toda najti mora pogumne gusarske pomočnike in manjkajoči del zemljevida. Ko je že hotel oditi, mu je pot prekrižala zabavna in navihana Pika Nogavička. Pika in male maškare so prepričevale gusarja, da vzame tudi njih na pot. Po kratki interaktivni animaciji in uspešno opravljenih nalogah, sta gusar Val in Pika Nogavička maškare odpeljala na otok pustnih norčij, kjer je sledila nepozabna pustna zabava, ki se je zaključila z iskanjem skritega zaklada in velikim presenečenjem.

Po uspešno opravljeni nalogi sta se gusar Val in Pika Nogavička poslovila, pristnim pa se je pridružila pevka Manca Špik, ki je v nadaljevanju z glasbenim vzdušjem poskrbela za pravo družinsko pustno rajanje. Pustna sobota je bila tudi letos za najmlajše, ki so se za ta čas spremenili v svoje priljubljene pravljične like, kar se da zabavna, kar se je videlo po iskrivih otroških očeh. Pust je le pust in škoda bi bilo, da gre mimo nas. Veliko bolj je zabavno, če se mu pridružimo pri pustnih vragolijah.

Več fotoutrinkov z obeh otroških pustnih prireditev si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Karin Božič; Video: Miro Pivar

Tagi