Male domžalske maškarce rajale na dveh otroških pustnih zabavah

Pa je spet pričel ta norčavi pust, ko smo lahko mastni okoli ust in si nadenemo masko. Vse do pustnega torka bodo na številnih lokacijah potekale pustne zabave in rajanja, na katerih bodo na svoj račun prišli prav si, ki dajo nekaj na pusta in se za to priložnost tudi našemijo. Za domžalske otroke so tudi letos pripravili pustovanje na dveh lokacijah, ki sta bili povezani z otroško pustno povorko.

Če je kdo v letošnjem pustnem času prišel na svoj račun, so to zagotovo domžalski otroci. Sobotno otroško pustno rajanje je potekalo na kar dveh lokacijah, ki sta bili povezani z otroško pustno povorko, za kar sta v sodelovanju poskrbela Pustna sekcija Striček Vir in Služba za turizem Občine Domžale. Dogajanje se je začelo najprej v Češminovem parku v Domžalah, kjer sta otroke zabavala zajček Sladko in mama Zdravka, sledila je pustna povorka do velikega prireditvenega šotora na Viru, kjer je potekala velika pustna zabava s čarovnikom Uršolinom in Ledeno kraljico. Za piko na “i” sobotnega pustnega popoldneva pa je sledilo še veliko družinsko pustno rajanje, na kateri je za zabavo poskrbel raper Nipke.

Otroško pustovanje se je pričelo najprej v Češminovem parku, kjer so za male pisane maškare pripravili interaktivno glasbeno plesno pustno zabavo, za katero sta poskrbele zajček Sladko in mama Zdravka. Zajček Sladko in zbrane maškare so od mame Zdravke dobili nekaj koristnih nasvetov, med drugim tudi tega, da je potrebno pred pustnimi krofi, bomboni in sladkarijami pojesti kaj zdravega. Zelje, repo in krompir pa seveda korenje za dolgo in zdravo življenje. Zajček Sladko in mama Zdravka sta poskrbela tudi za vključitev kurentov, razdelitev slastnih Ivankinih krofov ter spremila pustne maske na veliko pustovanje na Vir pri Domžalah.

Organizirana povorka je v spremstvu kurentov, Godbe Domžale in domžalskih mažoretk krenila iz Češminovega parka, po sprehajalni poti ob Kamniški Bistrici, do ogrevanega prireditvenega šotora na Viru, kjer sledi velika pustna zabava s čarovnikom Uršolinom in Ledeno kraljico. Dobri čarovnik Uršolin je želel vsem pustnim maskam pričarati pomlad, sonce, veselje in smeh. To pa ni bilo všeč Ledeni kraljici, ki obožuje led, zimo in mraz. Da mu je uspelo, so bili v veliki meri zaslužne mala maškarce, ki so mu s pustnimi plesi, čarovnijami, norčijami in vragolijami premagati Ledeno kraljico in priklicati pomlad.

Ko so priklicali pomlad, seveda to ni bil razlog, da bi pustno zabavo zaključili, ampak so jo nadaljevali z velikim družinskim pustnim rajanjem, na katerem je male maškarce in njihove starše zabaval slavni slovenski raper Nipke.

S tem pa pustnega dogajanja v Pustni deželi Vir še ni konec. Ko bo padla noč, bo v velikem prireditvenem šotoru potekala velika pustna zabava. Velike maškare bodo tokrat zabavali Kingstoni in Vili Resnik. Jutri, na pustno nedeljo, pa sledi še veliki pustni karneval, ki bo po virskih ulicah krenil natanko ob 14. uri in 30 sekund.

Več fotoutrinkov z obeh otroških pustovanj si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Karin Božič Zupančič; Video: Miro Pivar

Komentarji uporabnikov
Tagi