Malčki s športnim srcem

Športno društvo Trzin je v sodelovanju z Občino Trzin, Osnovno šolo Trzin in družbo VinCom ter ob podpori cele vrste sponzorjev, v četrtek, 8. t.m. v športnem parku pri OŠ Trzin pripravilo že 15. otroško olimpijado. Kot je že običaj so na njej svoje telovadne sposobnosti preizkušali in pokazali malčki iz trzinskega vrtca.

Skoraj 120 otrok je ob burni podpori staršev in drugih radovednežev premagovalo najrazličnejše športne naloge. Izkazali so se s skoki, tekom, vijuganjem, metanjem žoge, pri vlečenju vrvi, ciljanju plastenk s curki vode in še s številnimi drugimi spretnostmi. Pomembno je bilo sodelovati in olimpijski duh je prežemal prav vse obiskovalce prireditve.

Najprej so skupine malčkov v oranžnih majicah pod vodstvom znanega trzinskega športnika, reprezentanta Jošta Zakrajška, ki se ponaša s številnimi vrhunskimi dosežki s kajakom na divjih in mirnih vodah, naredili častni krog po tekaški stezi okrog nogometnega igrišča, potem pa so pod budnimi očmi vaditeljic in vaditeljev Športnega društva začeli tekmovati in premagovati zastavljene naloge. Na koncu sta Osmir Ružič – Ružko in Gašper Ogorelc, ki sta živahno povezovala program prireditve, z veseljem razglasila, da so zmagovalci prav vsi, ki so se udeležili olimpijade, malčkom pa soorganizatorji razdelili medalje in spominske nagrade. Medalje so dobili prav vsi in prav vsi so si jih tudi zaslužili. Seveda so člani Športnega društva s sponzorji poskrbeli tudi za osvežilne pijače in različne sladke dobrote. Mnogi so se strinjali, da tako prijetne olimpijade že dolgo ni bilo.

Avtor: Miro Štebe; Foto: Miro Štebe
Komentarji uporabnikov
Tagi