Mala šola kriznega komuniciranja Občine Domžale v Radencih ob Kolpi

Zadnje počitniške dni so se mladi gasilci tudi letos izobraževali in usposabljali na taboru mladih gasilcev v idiličnem kraju ob reki Kolpi, ki od 23. do 29. avgusta poteka v Centru za šolske in obšolske dejavnosti Radenci ob Kolpi.

Na topel poletni dan, v sredo 26. avgusta so mladi gasilci na 22. Taboru gasilske mladine Gasilske zveze Domžale v Radencih, prejeli obisk z domače občine. 47 nadobudnih mladih gasilk in gasilcev in 11 mentorjev je obiskala podžupanja Občine Domžale, mag. Renata Kosec, poveljnik Občinskega štaba Civilne zaščite, Marko Žagar, podpredsednik Gasilske zveze Domžale, Anton Pavlič, direktor Centra za zaščito in reševanje Andrej Jarc in poveljnik Gasilske zveze Domžale, Matjaž Merkužič.

Otroci so se spoznavali z veščinami kriznega komuniciranja in sprejeli njim do sedaj nepoznane vloge. In moramo jih pohvaliti, da so se zelo dobro odrezali v javnih nastopih pred kamero in pred novinarji. Letošnja tema delavnice kriznega komuniciranja je bila »Neurje s točo«, ki se nam je v konec julija tudi sicer pripetila v Domžalah. Na koncu so prav vsi uspešno opravili malo šolo kriznega komuniciranja v Radencih ob Kolpi. Gostje so pohvalili gasilski tabor in vse sodelujoče ter poudarili pomembnost vključevanja mladih v tovrstna društva. Mentorji pa so poskrbeli, da so otroci prijetno preživeli taborni teden in da jim niti za trenutek ni bilo dolgčas. Spoznavali so različne gasilske veščine in preventivo, uživali v športnih aktivnostih in izletih, na dan našega obiska so se v popoldanskih urah namenili na rafting.

Ob različnih gasilskih in športih aktivnostih, ki so jih pripravili skrbni mentorji, se pod njihovim budnim očesom najde čas tudi za kopanje v reki Kolpi. V četrtek sta s svojim prihodom na tabor otroke presenetila skrivna gosta, predstavnika karate kluba SANKUKAI iz Domžal. Mentorji so pripravili veliko poučnih delavnic, med drugim poslikavo kamenja, peko slaščic, izdelavo zapestnic, žemarjenje, lokostrelstvo ter poligon spretnosti in curling, izvedeno je bilo tudi tekmovanje v hitrostnem izdelovanju vozlov. V soboto ob 14. uri bodo za starše in predstavnike prostovoljnih gasilskih društev vključenih otrok, pripravili dan odprtih vrat. S predstavitvijo vseh izvedenih dejavnosti in himno ob koncu njihovih dogodivščin pa se v soboto tabor tudi zaključuje.

Avtor: Občina Domžale; Foto: Arhiv občine Domžale in predstavnikov tabora

Tagi