Lipine ŠPELCE tudi na Japonskem

V torek, 23, oktobra 2012, so Unicefove prostovoljke iz Društva LIPA Domžale na Gimnaziji Slovenj Gradec vodile delavnico izdelovanja "punčk iz cunj". Na delavnici so bili učenci matične gimnazije in njihovi vrstniki – gostje iz pobratenega japonskega mesta MYOKO.

Vir: Društvo Lipa Domžale (www.drustvo-lipa.si)

V Slovenj Gradec je z dijaki pripotoval tudi župan njihovega mesta in japonski veleposlanik v Sloveniji, ki so skupaj z vodstvom šole in Občine gostiteljice posadili drevo prijateljstva, Japonsko češnjo. Za popotnico k dobri rasti, je gimnazijski pevski zbor zapel nekaj slovenskih narodnih pesmi. Japonski prijatelji so bili v gosteh pet dni, ogledali so si okoliške kraje in Ljubljano, prebivali so na domovih svojih slovenskih prijateljev v Slovenj Gradcu.

Mladi hitro navežejo pristne prijateljske vezi, v teh dneh so se naučili dve slovenski pesmi in ju zaigrali na ksilofonih, se veliko smejali in tudi kakšno slovensko besedo izgovarjali. Vsi japonski gostje so dobili v posvojitev našo ljubko Špelco, kar je bilo darilo Gimnazije Slovenj Gradec. Japonski prijatelji so izročili gostiteljem uradno vabilo, da drugo leto obiščejo MYOKO, kar so z veseljem sprejeli.
 

Avtor: Mirjana Kavčič, Foto: Metka Paternoster
Komentarji uporabnikov
Tagi