Likovni natečaj »Zlata paleta« na OŠ Dragomelj

Na OŠ Dragomelj je na delovno soboto, 2. februarja 2019, dišalo po različnih barvicah in barvah ter umetniškem duhu in likovni ustvarjalnosti.

Vsi učenci od 1.-9. razreda so ta dan ustvarjali likovna dela na temo VAROVANJA OKOLJA in tako sodelovali na šolskem likovnem natečaju.

Strokovna žirija bo v tem tednu izbrala zmagovalca vsake triade in še zmagovalca celotne šole, ter jih nagradila. Rezultati natečaja in nagrade bodo razglašeni na prireditvi ob Prešernovem dnevu, slovenskem kulturnem prazniku. Učenci 1. triade so likovno izražanje posvetili podnebnim spremembam, ostali učenci pa biotski pestrosti.

Po uvodnem nagovoru ravnatelja, Petra Jerine, po šolskem ozvočenju, so si mladi umetniki ogledali napovedni filmček o natečaju, v katerem so nastopili učenci ter učiteljici Saša Žust in Urška Kovač Grad.

Učenci so ustvarjali v različnih tehnikah. Za likovno izražanje so uporabili barvice, voščenke, plastelin, flomastre, oljne pastele, tuš, kolaž, kuli, akvarele in tempere.

Vsak izdelek je prava mojstrovina, s katero so avtorji želeli sporočiti marsikaj o varovanju okolja, česar se odrasli še premalo zavedamo.

Več fotoutrinkov o likovni ustvarjalnosti na OŠ Dragomelj si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Avtor: Metka Murn; Foto: OŠ Dragomelj

Tagi