Letošnji plesni venček devetošolcev OŠ Preserje pri Radomljah je bil obarvan s filmsko glasbo

V petek, 20. januarja 2017, je na Osnovi šoli Preserje pri Radomljah potekal tradicionalni plesni venček, ki so ga izvedli učenci devetih razredov. Gre za simbolični ples, ki ga na šoli izvedejo vsako leto učenci zaključnih razredov, saj bodo kmalu končali devetletko in se podali proti novim življenjskim izzivom. Letos je bil plesni venček obarvan s filmsko glasbo, skozi katero so se sprehodili z igranimi odlomki in seveda nanjo nato tudi zaplesali.

V uvodu prireditve sta na oder najprej stopila lanskoletna voditelja plesnega venčka Rok Grašič in Patricija Tič, ki sta povedala, da sta na prireditvi samo zaradi enega detajla, za katerega upata, da bo postal tradicija. Vsako leto bosta voditelja zadnjega plesnega venčka odprla nov tovrstni dogodek in s tem predala vse niti naslednji generaciji devetošolcev. Skupaj z letošnjima predstavnicama devetošolcev Tino Kamnar in Doro Belavič sta nato odprla plesni venček OŠ Preserje pri Radomljah 2017.

Tudi na tokratnem plesnem venčku se je v večnamenski dvorani OŠ Preserje pri Radomljah zbralo veliko število staršev, starih staršev, sorodnikov in prijateljev devetošolcev, ki so si prišli ogledat njihov plesni venček, ki je bil letos obarvan s filmsko glasbo. Letos so uvedli tudi novost, saj so pred vsakim plesom učenci prikazali kratki igrani odlomek, ki je značilen za posamezni film, na katero glasbo so se potem devetošolci zavrteli. Po igranem odlomku, še preden so se devetošolci zavrteli, sta voditelja programa Rok Vrenjak in Matic Šuštar gledalcem zastavila vprašanje za kateri film gre. Seveda sta jim še prej malo namignila, da je bil odgovor skorajda na dlani oziroma na koncu jezika.

Na plesnem venčku generacije 2008/2017 so prikazali kratke igrane odlomke iz filmov Moje pesmi,moje sanje, Briljantina, Dirty Dance, Pretty woman, Trije mušketirji, Titanik, James Bond, Flashdance in Top Gun, na katere glasbo so nato zaplesali devetošolci. Med drugim so predstavili tudi svoj ples, ki so si ga izmislili sami. Na prireditvi je z glasbeno točko nastopila tudi nekdanja učenka te šole, obetajoča glasbenica Rebeka Satler.

Na koncu sta se voditelja v imenu generacije devetošolcev zahvalila vsem njihovim razrednikom Blažu Mikužu, Katji Kukovec in Mateji Peršolja, ki so pripomogli k nastajanju plesnega venčka. Posebno zahvalo sta izrekla Mateji Jerini, njihovi vztrajni in vedno nasmejani učiteljici, ki je vse združila v celoto in Saši Kosten Zabret, ki si je za generacijo devetošolcev vzela mnogo svojega prostega časa, da jih je naučila plesati.

Več foto utrinkov s plesnega venčka 2017 si lahko ogledate TUKAJ.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Karin Božič, Miro Pivar; Video: Miro Pivar
Komentarji uporabnikov
Tagi