Kviz gasilske mladine GZ Domžale in GZ Mengeš – 2014

V Delavskem domu na Viru je v petek 4. in soboto 5. aprila 2014, potekal kviz gasilske mladine Gasilske zveze Domžale in Gasilske zveze Mengeš. Vsako leto se pionirke, pionirji, mladinke, mladinci, pripravnice in pripravniki pomerijo v gasilskem kvizu, kjer prikažejo svoje znanje in spretnosti, ki so se jih naučili pod vodstvom svojih mentorjev v svojih matičnih društvih.

Tekmovanje v kvizu je potekalo v treh kategorijah in sicer v kategoriji Pionirji (od 7 do 11 let), kategoriji Mladinci (od 12 do 16 let) in kategoriji Gasilci pripravniki (od 16 do 18 let). Vsako ekipo pa sestavljajo trije člani. Pravico nastopa na kvizu ima po ena ekipa iz posameznega prostovoljnega gasilskega društva v vsaki konkurenci, s tem da so ekipe lahko tudi mešane.

Kot nam je povedal Boštjan Narobe, predsednik Komisije za mladino pri GZ Domžale, se je letošnjega tekmovanja udeležilo 8 ekip v kategoriji Pionirji, 11 ekip v kategoriji Mladinci in 6 ekip v kategoriji Gasilci pripravniki, ki so tekmovali v kvizu že v petek zvečer. Istočasno je potekalo še tekmovanje v kvizu za GZ Mengeš, kjer sta sodelovali dve ekipi v kategoriji Pionirji, tri ekipe v kategoriji Mladinci in ena ekipa v kategoriji Gasilci pripravniki. Tekmovanja sta se udeležili tudi dve ekipi iz PGD Dekani. Prav tako se je Narobe zahvalil PGD Vir in KS Vir za uporabo njihovih prostorov, kjer vsako leto izvedejo tekmovanje v gasilskem kvizu.

Tekmovalci so se v kvizu pomerili tako na področju teorije, kot v praktičnem delu. Najprej so odgovarjali na vprašanja iz gasilske tematike, iz zgodovine gasilstva, požarne preventive in gasilskih znanj. Nato pa so imeli še štafetno vezanje vozlov in poznavanje gasilskega orodja. Pri zadnjih dveh aktivnostih se je tudi meril čas in v primeru napak, so se tudi odbijale točke.

Tekmovalke in tekmovalci najboljših treh ekip v posamezni kategoriji so prejeli medalje, ki sta jih podelila predsednik GZ Domžale Stane Kovač (ekipam GZ Domžale) in predsednik Komisije za mladino GZ Mengeš Robert Ručigaj (ekipam GZ Mengeš), skupaj z ostalimi organizatorji tekmovanja v gasilskem kvizu. Na koncu pa je sledila še čisto prava gasilska fotografija.

Kmalu čaka najmlajše gasilke in gasilce nova preizkušnja in sicer se bodo v mesecu maju pomerili v orientaciji, ki bo letos potekala v Loki pri Mengšu.

Rezultati

Pionirji GZ Domžale
1. Žeje – Sv. Trojica
2. Dob
3. Študa

4. Ihan
5. Homec
6. Vir
7. Rova
8. Stob – Depala vas
9. Dekani

Prve tri ekipe v kategoriji Pionirji GZ Domžale.

Mladinci GZ Domžale
1. Žeje – Sv. Trojica
2. Dob
3. Ihan

4. Študa
5. Radomlje
6. Rova
7. Stob – Depala vas
8. Vir
9. Jarše Rodica
10. Homec
11. Domžale – mesto
12. Dekani

Prve tri ekipe v kategoriji Mladinci GZ Domžale.

Gasilci pripravniki GZ Domžale
1. Homec
2. Žeje – Sv. Trojica
3. Rova

4. Jarše – Rodica
5. Vir
6. Dob

Pionirji GZ Mengeš
1. Mengeš
2. Loka pri Mengšu

Prvi dve ekipi v kategoriji Pionirji GZ Mengeš.

Mladinci GZ Mengeš
1. Loka pri Mengšu
2. Mengeš
3. Topole

Prve tri ekipe v kategoriji Mladinci GZ Mengeš.

Pripravniki GZ Mengeš
1. Loka pri Mengšu

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar
Komentarji uporabnikov
Tagi