Kolesarčki v Vrtcu Urša

Program Kolesarčki smo izvedli v najstarejših skupinah, kjer se otroci že pripravljajo na vstop v šolo. Otroci so na pripravljenem prometnem poligonu uspešno opravili program – v vlogi voznika, kjer so se vozili z vozilom na nožni pogon in v vlogi pešca, so upoštevali prometna pravila, znake in semafor, si pred vožnjo nadeli varnostno čelado in ves čas skrbeli za varnost udeležencev na poligonu, kar pomeni, da so vozili počasi, niso prehitevali drugih vozil ali se vanje zaletavali, počakali so na pešce in jim omogočali varno prečkanje ceste.

Otroci so zelo uživali in se veliko naučili, izkušnje pa so že prenesli v igro in vsakdanje življenje, kar smo opazili, ko smo odšli na pohod in na sprehodih, kjer preživljamo predpočitniške dni.

Za prijetno prometno izkušnjo se zahvaljujemo izvajalcu BELAK D.O.O. in vsem sponzorjem in donatorjem: ZAVAROVALNICA TRIGLAV, KOLIČEVO KARTON, D.O.O., MGC BISTRICA D.O.O., MAJA ŠIMUNIĆ S.P., PIKI IN PIKA, KALUŠNIK ROMAN S.P. – AGENCIJA KARO, GRADIVEDA D.O.O., AS DOMŽALE NADGRADNJE D.O.O., MERCIS D.O.O. in B-FORMA D.O.O.

Avtor: Urša Javoršek, pomočnica ravnateljice
Komentarji uporabnikov
Tagi