Kocka izziv: Kača

Z merili lahko, merimo, izmerimo, odčitamo, premerimo. Kako lahko preko igre spoznamo različne načine do učenja in razumevanja snovi, ko je na primer merjenje. Merila so res čudežni pripomočki mnogih generacij, ki so do sedaj iznašle zanimive vrste meril.

Merilo je učeno rečeno številčno razmerje, ki nam pove koliko je v resnici meri predmet ali prostor. Določena merila uporabljajo tudi v skicah ali zemljevidih. Merilo pa je včasih prikazano tudi v legendi na primer v kakšnem zemljevidu. Sicer obstaja številčno in grafično merilo.

Mi bomo tokrat odčitavali s pomočjo številčnega merila. Na primer navadni delavski meter, ravnilo, šiviljski meter … Z njim lahko izmerimo koliko je predmet dolg, širok, visok in včasih tudi globok. Številke s katerimi štejemo, so zapisane. Odčitavamo pa v našem primeru lahko z milimetri, centimetri, decimetri ali metri. Odvisno kako dolgo kačo lahko naredimo.

Posebnost naših kač pa ni le v dolžini.

Posebnost je v tem, da poskušamo igralcem našega kocka izziva ponuditi enako število in obliko kock in sedaj pokazati kako moramo biti vsak izjemno iznajdljivi, da nam uspe res zgraditi najdaljšo kačo. Pomembno je kam,  kako in zakaj postaviš kocko , da ravno tvoja dolžina kače postane tista zmagovalna.

Torej za ta kocka izziv potrebujete enako obliko in število kock. Vsaj dva igralca in kar se da raznolike in zanimive kocke.

Tudi kače so zelo  zanimive živali. Lahko so sestavljene izjemno atraktivno. So neverjetni plazilci brez okončin. Si predstavljate. Poskusite se plaziti brez rok in nog. To bo šele zabava.

Kocka izziv je namenjen vsem, ki se radi igrate s kockami. Velik poudarek pa dajemo predvsem na družino in način učenja preko igre.

Igre so avtorsko delo pisateljice iger s kockami Mojce Grojzdek.

Zavod 1-2-3 gradi tudi kače z otroki v sklopu tehniških dni. Otroci izjemno uživajo, ker se igrajo in učijo. Praktično učenje, občutek, da nekaj narediš, premeriš in ugotoviš je res lep.

Več o naših poletnih počitnicah si lahko preberete http://zavod123.si/pocitnice/

POUČNO-KREATIVNO-ZABAVNO!

Zavod 1-2-3

Komentarji uporabnikov
Tagi