Kocka igralnica Zavoda 1-2-3 – Barvna zabava

S kockami se lahko igramo in učimo, kar doma.

Kako neverjetno je, ko opazuješ otroke v odraščanju, idejah, zabavi in tudi nekoliko brez skrbi.

Odrasli smo spoznali, da razmišljajo nekoliko izven okvirjev, njihov um je še bolj kot ne na paši in v spoznavanju oziroma opazovanju.

Učijo se od nas, naših vedenj, naših spoznanj, našega veselja in naše žalosti in zaskrbljenosti.

Če jim ponudimo kocke različnih oblik, kaj hitro ustvarijo izjemno zanimive zgodbe. Zgodba velikokrat odseva lastna prepričanja, mišljenja, svet misli, ki jih kontrolira vsak sam. Te misli pridejo na plano in lahko postanejo predmet pogovorov tudi o tem kaj se dogaja okoli nas.

Za vas smo pripravili paleto zanimivih iger, ki se povezujejo z matematiko, fiziko, naravo, slovenščino, angleščino, družbo in umetnostjo.

BARVNA ZABAVA

Cilj: Razvijanje matematičnih spretnosti. Klasificiranje in razvrščanje. Razvijanje izražanja z umetnostjo.
Potrebni material: Množica kock raznolikih oblik, debelin in barv. List papirja, pisalo.

Uvodni del naloge: Preverimo katere barve otroci poznajo. Jih naštejemo. Se pogovarjamo o barvah. Delimo mnenja katera barva je komu ljubša. Izrazimo katera barva je nam najljubša in zakaj. S starejšimi otroki, lahko predelate celo znanja z snovi umetnost o primarnih, sekundarnih in terciarnih barv. Z mlajšimi lahko iz te igre barv preizkušate aktivnosti tudi v umetnosti. Na primer mešanje določenih barv med seboj (modra in rumena, nastane vijolična).

1. naloga: Množico kock udeleženec loči po barvah. (V pomoč nam je slikovna legenda). V množici kock je naloga otrok, da kocke ločijo po barvah. Primer; oblikujemo skupek kock zelene, modre, rumene, svetlo rjave, roza …

Na vrsti je »izdelana« legenda.

2. naloga: Iz množice kock izloči le kocke, ki so enake barve kot na legendi. Iz teh kock zgradi poljubno, kar si ti želiš, kar tebi pade na misel.

3. naloga: Postavljajmo vprašanja, kot so: kaj si zgradil? Je bilo težko, ker si bil omejen z barvami? Kaj te je omejevalo? Si idejo dobil hitro, ali je bilo težko? Zakaj nam je težko, ko imamo le določena pravila.

Igre so avtorsko delo pisateljice iger s kockami, Mojce Grojzdek.

Uživajte med kockami in ne pozabite, kocke nam podajajo morje aktivnosti. Kot zanimivost.

Še zanimivost: Ali veste, da iz samo 6 kock lahko sestavimo 915.103.765 verzij postavitev. Neverjetno!

Več o naših poletnih počitnicah si lahko preberete na povezavi tukaj. Za prijave do konca aprila nudimo 10% popusta.

POUČNO-KREATIVNO-ZABAVNO!

Zavod 1-2-3

Tagi