Ko na vrata potrka življenje

Življenje, kakršnega nisi poznal/a ali o njemu premišljeval/a. Se zanj na kakršenkoli način zanimal/a. Dom je težko zapustit, a še težje je novega sprejet. Vsak v dom prinese del sebe, sočasno pa sprejme tudi spomine, izkušnje in značaje drugih. To velja tako za stanovalce, kakor tudi zaposlene v MGC Bistrica Domžale.

V vsakodnevni interakciji ter sobivanju z drugimi, vedno, nehote, nekomu, pustimo nekaj svojega in s seboj odnesemo nekaj tujega. Najsi bodi gre za prijazen nasmeh, topel objem, spodbudno misel, življenjsko naravnanost ali držo. Tisto nekaj, kar nas spremlja in v dobršni meri celo spreminja, čeprav se tega morebiti niti ne zave(da)mo. Si ne priznamo.

»Starostniki so kot sončni zahod, ki je videl in doživel stvari, o katerih lahko jutranja zarja (mladi) samo premišljuje ali si predstavlja.« Vsak nov dan je tako priložnost, za številna presenečenja in spoznanja. Tako o nas samih, kakor tudi drugih.

V MGC Bistrica si želijo obuditi prisrčnost nasmeha in toplino objema. Tisto tako zelo iskano, za želeno in pogrešano domačnost. Z medsebojnim spoštovanjem in zaupanjem. V želji po oblikovanju razširjene družine. V objemu življenja, z združenimi močmi, se tudi to lahko zgodi.

Poleg vrhunske oskrbe, prijaznega osebja in številne dodatne ponudbe, ki je na voljo v MGC Bistrica, pa osebje skrbi tudi za pestro družabno življenje, ki njihovim stanovalcem lepša dneve na jesen življenja.

Izdelovanje Božičnih venčkov

V ponedeljek, 18. novembra 2019, bodo v skupnih prostorih MGC Bistrica pričeli z izdelovanjem Božičnih venčkov. S stanovalci bodo združili moči in jih v dopoldanskem času, vsak dan po malem, tudi skupaj izdelovali. Predvidoma vse tja do začetka decembra.

Pri kamišibaju gre za »tehniko« pripovedovanja zgodb ob slikah, s pomočjo malega lesenega odra.

Kamišibajke

Kako dobro poznate »Kamišibajke?« Gre za »tehniko« pripovedovanja zgodb ob slikah, s pomočjo malega lesenega odra. Gledališko pripovedovalska oblika, ki izvira iz Japonske, je zelo priljubljena pri kamišibajkarjih širom sveta. V sodelovanju s Knjižnico Domžale, bo dogodek odprt za javnost. Lepo vabljeni v sredo, 20. novembra 2019, ob 15.30 uri v avlo MGC Bistrica.

Avtor: MGC Bistrica; Foto: arhiv domžalca, MGC Bistrica

 

Komentarji uporabnikov
Tagi