Kamniški študentje Dobrodelni marec odprli z dvema turnirjema

Pretekli konec tedna je ekipa Študentskega kluba Kamnik izpeljala dva dobrodelna turnirja in s tem odprla njihov že sedmi tradicionalni Dobrodelni marec. V soboto, 9. 3. 2019, je v športni dvorani Kamnik potekal dobrodelni turnir v odbojki, dan kasneje, 10. 3. 2019 pa je v športni dvorani Komenda potekal dobrodelni turnir v nogometu. Na obeh turnirjih se je slišal zvok športnih copat, ki so tekale po parketu, navdušeni vzkliki in navijanje navdušene množice.

Odziv na obeh dogodkih je bil zelo pozitiven, saj se je na oba turnirja prijavilo veliko ekip iz različnih krajev Slovenije. Ekipe, ki so bile na obeh turnirjih, so se med seboj pomerile z veliko tekmovalnostjo, seveda pa je vse potekalo v duhu “fair playa” ter zabave in kar je bilo najpomembneje – v duhu dobrodelnosti. Bili smo priča izjemnim zadetkom, podajam, obrabnim akcijam in vratarskim posredovanjem. Turnirja v odbojki sta se udeležila tudi voditelj ter športni navdušenec Uroš Bitenc in odbojkar Rok Satler.

Vsi udeleženci so na turnirjih dobili sponzorske nagrade, vodo, ki jo je prispeval sponzor Voda 902 in odličen golaž, ki ga je prispevalo podjetje Toma prireditve ter slastne burgerje, ki jih je prispevala Vratarnica. Tekmovalci so se lahko podprli tudi s čipsi Lays in rogljički 7 days. Nagrade so prispevali tudi naslednji sponzorji: Vistra, Podoba, Pečjak, Terme Snovik, Menin’c, Toni gostinska oprema, SNG Drama, Sweet Plans, Lidl, Zlata ptička, Arriva in mnogi drugi. Za vsa sponzorska darila se jim iz srca zahvaljujemo. Na turnirju v odbojki sta se v finalu pomerili ekipi Sam da poka in Il pivo. Zmagala je ekipa Il pivo. Na turnirju v nogometu pa sta se v finalu pomerila ŠD Loka in Hitra sedmica. Zmagala je ekipa Hitra sedmica.

Dobrodelnost in odbojka ter dvoranski nogomet ali »futsal« sta združila ekipe, ki so pomagale zbirati denar za petčlanska družino s tremi šoloobveznimi otroki, ki jim zaradi brezposelnosti obeh staršev grozi selitev iz najemniškega stanovanja in mater samohranilko s šoloobveznim otrokom, ki je zaradi dolgotrajne bolezni ostala brez službe. Skupaj z ekipami, donacijo Vistre ter Toni gostinske opreme in ostalih sponzorjev ter prostovoljnimi prispevki smo skupaj zbrali neverjetnih 2.157,94 €. Turnirja sta presegla vsa naša pričakovanja, tako v številu prijavljenih ekip kot tudi v udeležbi navijačev!

Vse prijazno vabimo, da se nam pridružite še na prihodnjih dobrodelnih dogodkih. V petek, 15. marca se bo začel 48 urni pohod na Sv. Primoža, ki bo trajal do nedelje, 17. marca do 16. ure. Na vrhu bomo zbirali podpise, saj bodo sponzorji za vsak podpis prispevali 0,5 € v dobrodelne namene. Prav tako bomo zbirali prostovoljne prispevke. Taborniki bodo pekli palačinke, postavili bomo stojnico z dobrotami, v soboto popoldne bomo izvedli tudi predavanje v sodelovanju s Planinskim društvom Kamnik, v nedeljo pa nas bo ob 12. uri zabaval ansambel Galop.

Par dni pred materinskim dnevom, 23. marca se bo odvila Tržnica slaščic v okviru tedenske tržnice v Kamniku, se pravi od 8. do 12. ure. Letos bomo tržnico sočasno prvič organizirali tudi v Komendi, prav tako 23. marca. Študentke in študenti ter žene iz okoliških turističnih in kulturnih društev bodo spekli razne slaščice, ki si jih boste lahko privoščili ali jih podarili bližnjim v zameno za prostovoljni dobrodelni prispevek. Konec meseca, 31. marca se bo letos prvič odvil turnir v košarki, ki bo potekal v športni dvorani Komenda.

Kot vsako leto bomo Dobrodelni marec zaključili z zaključno prireditvijo, ki bo potekala v torek, 2. aprila ob 20 uri v Domu kulture Kamnik. Nastopil bo Vlado Kreslin, vstopnice pa so že v prodaji preko sistema mojekarte.si. S prireditvijo se želimo zahvaliti vsem sponzorjem, sodelujočim in someščanom, ki ste našo akcijo podprli.

Še enkrat se zahvaljujemo za srčnost in odziv v takem velikem številu! HVALA VAM

Ekipa študentskega kluba Kamnik

 

Komentarji uporabnikov
Tagi