Kako učinkovito ravnati s svojim denarjem?

Se to večkrat vprašate tudi vi? Vsekakor je kakršna koli rešitev ali nasvet dobrodošel za vsakogar, še posebej pa ga bodo veseli mladi, ki imajo z ravnanjem z denarjem še manj izkušenj.

Študentska organizacija Domžale zato v četrtek, 18. 5. ob 19. uri v Placu za mlade organizira brezplačno delavnico: Kako učinkovito ravnati s svojim denarjem? Na delavnico se lahko prijavi kdorkoli, še posebej pa so vabljeni dijaki in študenti, ki bodo zagotovo izvedeli marsikaj zanimivega. Finance imajo pomembno vlogo v našem življenju, kako z njimi ravnamo pa odločilno vpliva na naš življenjski stil. Ne glede na to, koliko denarja ali premoženja imamo, si lahko z doslednim upravljanjem zagotovimo finančno varnost, s tem pa mirno spanje in boljše počutje. Gre za to, kako pridobivamo, upravljamo, varčujemo, plemenitimo in porabljamo denarna sredstva.

Na delavnici bomo predelali naslednje tematike:

  • Kako živeti s tem kar imamo oziroma ne živeti od plače do plače?
  • Kje se skrivajo rezerve?
  • Katera so temeljna pravila ravnanja z denarjem, s katerimi si boste zagotovili finančni mir?
  • Kako se lotiti nakupa svoje prve nepremičnine in skrite pasti financiranja?
  • Kako varčevati za različne cilje, kot so nakup avtomobila, varčevanje za dopust ali varčevanje za pokojnino?
  • Kje ljudje delamo največ napak in kdaj povzročijo nenadno izgubo denarja?

Izvajalka delavnice: Nataša Kozlevčar
Za seboj ima več kot devet let izkušenj in uspešnega svetovanja na področju finančnih naložb. Zadnji dve leti je veliko svojega prostega časa posvetila tudi poučevanju strank o pravilni izbiri varčevanja in naložb ter vodila delavnice Obvladaj finance. Zelo dobro ji je poznano vedenje strank, saj je bila kar nekaj let tudi zunanja sodelavka Ekonomske fakultete in sicer pri predmetu Vedenje porabnikov, njeno magistrsko delo na MscBA študiju na Ekonomski fakulteti v Ljubljani pa ima naslov Vedenje slovenskih vlagateljev v času rasti vzajemnih skladov.

Delavnica je brezplačna, obvezne so predhodne prijave na tjasa.sod@gmail.com. 

Avtor: Tjaša Derstvenšek
Tagi