Izlet Lipe v Slovenske Konjice in Žičko kartuzijo

Člani Društva Lipa Domžale smo se v soboto, 23. novembra 2019, podali na izlet v Slovenske Konjice in Žičko kartuzijo, kjer smo si ogledali nekdanji samostan kartuzijanskega verskega reda v dolini svetega Janeza Krstnika, v kraju Stare Slemene, v bližini naselja Žiče v občini Slovenske Konjice.

Poln avtobus je zapeljal udeležence najprej v Slovenske Konjice, ki se postavlja ob bok najlepše urejenih evropskih mest. Zelo dobro podkovan turistični vodnik je udeležencem razkril znamenitosti kraja: staro mestno jedro srednjeveškega mesta z trškimi hišami, spomeniki, konjiškim potočkom, cerkvijo sv. Jurija ter mesto galerijo Riemer z zanimivimi slikarskimi deli in zanimivimi kosi starinskega pohištva. Zelo zanimiv je bil ogled dvorca Trebnik z dolgo zgodovino in zeliščno lekarno.

Avtobus je nato udeležence odpeljal v skrivnostni svet Žičke kartuzije. Turistični vodnik je tam predstavil njeno bogato zgodovino, tematske razstave, stare zgradbe kartuzije ter njihovo zeliščarsko dejavnost. Zadovoljni udeleženci so pohvalili organizacijo in vodenje izleta.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Marjan F. Levstek

Komentarji uporabnikov
Tagi