Ihanski jutranji telovadci obeležili 10-letnico delovanja skupine

Že polnih deset let se člani skupine Ihan, Društva Šole zdravja zbirajo v Športnem parku Ihan, kjer vsako jutro telovadijo po metodi 1.000 gibov. Skupina šteje 30 članic in članov, ki so med seboj zelo povezani, saj se po jutranji telovadbi ter ob različnih drugih priložnostih tudi veliko družijo. V njihovem programu ne manjka raznih družabnih aktivnosti, pa tudi izletov. Prav zaradi tega je njihova jesen življenja veliko bolj aktivna in prijetna.

Društvo Šola zdravja že deset let poskuša praktično in teoretično osveščati širšo javnost po Sloveniji kako zdravo živeti. Osnovni cilj je pomagati ljudem pri usposabljanju kako zdravo ravnati s samim seboj, s svojim telesom in z umom. Osnovna vsakodnevna aktivnost Šole zdravja je jutranja telovadba, ki se izvaja vsako jutro (razen nedelje in praznikov) na odprtem ob 7.30 istočasno skoraj po celi Sloveniji. Ena izmed skupin deluje tudi v Ihanu, ki je v petek, 11. oktobra 2019, obeležila 10-obletnico delovanja. Skupina je ena prvih skupin Društva Šole zdravja v Sloveniji, deseta obletnica pa je dokaz, da je bila ustanovitev skupine v Ihanu takrat prava odločitev in dodana vrednost za krajanke in krajane. Skupino vodijo Silva Zver, Marija Dukič in Helena Rode.

Praznovanje jubileja so obeležili kot se spodobi. Po jutranji telovadbi so pripravili krajši kulturni program, pozdravil in čestital pa jim je tudi predsednik Krajevne skupnosti Ihan Branko Sojer. Sledilo je druženje in obujanje spominov na deset let dolgo prehojeno skupno pot, ki je pustila nešteto prijetnih spominov.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Skupina Ihan, Društvo Šola zdravja

Tagi