“Igra iz keramike” dela Lipinih ustvarjalcev bodo kmalu na ogled v Galeriji Loterije Slovenije

V društvu Lipa, Univerze za tretjo življenjsko obdobje Domžale, je prisotna bogata ustvarjalnost seniorjev, ki delujejo in ustvarjajo na različnih področjih. Zelo aktivni so tudi pri izdelavi keramičnih izdelkov. Vsak ponedeljek se v prostorih Lipe srečujeta dve skupini, kjer pod vodstvom mentorice Lučke Šićarov ustvarjajo izdelke iz keramike.

Svoja dela bodo kmalu predstavili na razstavi v Galeriji Loterije Slovenije na Trubarjevi 79, v Ljubljani. Otvoritev razstave, ki so jo poimenovali Igra iz keramike, skozi  katera nam avtorji pripovedujejo svoje zgodbe in nam burijo domišljijo, bo v sredo 13. marca 2013, ob 18 uri. Odprtje razstave pa bo pospremljeno z glasbenimi utrinki, za katere bosta poskrbela Ana Vipotnik (vokal) in Igor Leonardi (kitara).

Razstavljalci Igre iz keramike so: Breda Podbevšek, Barbara Gortnar, Maja Jovan, Franc Kerč, Marjanca Kolar, Magda Mohar, Mili Radmelič, Darja Zupan, Marina Dembsky, Nadja Cetinski, Rozi Drolc, Magdalena Jankovec, Marija Jere, Mirjana Kavčič, Ema Kerle, Ema Borštnar, Milena Zanoškar in Maja Gams. Mentorica: Lučka Šićarov.

Stojijo in pridno čakajo na prosto telefonsko linijo. Oni so škratje in škratke, porisanih obrazov, kap in hlač.

 

Lipini ustvarjalci sporočajo: "Bodite z nami na telefonski liniji keramičnih škratov. Dobrodošli v Galeriji novih možnosti."

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Mirjana Kavčič, Miha Ulčar
Komentarji uporabnikov
Tagi