Humanitarna akcija OŠ Domžale: ” Manj svečk za manj grobov”

»Zaustavimo pretirano krašenje grobov. Namesto gore sveč se naših pokojnih spomnimo s prostovoljnim prispevkom, ki bo reševal življenja. Sredstva namenjena za nakup sveč bomo preusmerili v humanitarne namene«, pravijo v Osnovni šoli Domžale.

Osnovna šola Domžale se kot EKO šola zaveda, da so sveče, ki jih masovno prinašamo na grobove, velika obremenitev za okolje. Njihovo ekološko osveščenost želijo s akcijo »Manj svečk za manj grobov«, razširiti na širše okolje.

Ta akcija jih je kot primer dobre prakse, še posebej pritegnila, saj so to akcijo prvič izpeljali mladi v Zagorju v letu 2009. V treh akcijah so skupaj zbrali skoraj 20.000 EUR. Zbrana sredstva so namenili Onkološkemu inštitutu v Ljubljani za raziskave rakavih obolenj, drugo leto pa zagorskemu Zdravstvenemu domu za nakup defibrilatorjev. V lanskem letu so pomagali Domu starejših občanov Polde Eberl – Jamski. Sredstva so zbirali za nakup defibrilatorja in EKG aparata.

V OŠ Domžale se sprašujejo: »Ali bomo uspeli tudi mi?« Pravijo, da sami ne, lahko pa le skupaj z vami, poskušajo rešiti kakšno življenje. Pred pokopališči vas bodo 31. 10. in 1. 11. čakali prostovoljci, ki vam bodo še podrobneje razložili namen akcije. V zameno za dar boste prejeli zastavico sočutja, ki jo boste namesto svečke lahko pustili na grobu.

Zbrana sredstva bodo namenili nakupu defibrilatorja za Dom upokojencev Domžale.

Pomagajte tistim, ki še lahko živijo, če nismo mogli vsem, ki se jih te dni spominjamo!

Avtor: Miha Ulčar
Komentarji uporabnikov
Tagi