Hornisti Simfoničnega orkestra RTV Slovenija z nastopom razveselili stanovalce MGC Bistrica

Simfonični orkester RTV Slovenija vstopa v sedmo desetletje svojega delovanja. Vsa leta od ustanovitve, ga krasita glasbena odličnost in vrhunska poustvarjalnost. Njegova temeljna dejavnost so studijska in koncertna snemanja za nacionalni glasbeni arhiv, ki je na voljo radijskim in televizijskim programom. Hornisti so del Simfoničnega orkestra RTV Slovenija, drugače pa je hornist glasbenik, izvajalec na trobilni instrument, imenovan rog.

V MGC Bistrica v Domžalah so za stanovalce in varovance doma pripravili koncert, katerega so izvedli mladi hornisti Simfoničnega orkestra RTV Slovenija: Boštjan Lipovšek, Sebastijan Buda, Franci Šuštar in Petar Kšenek. Vodja komorne skupine Boštjan Lipovšek je stanovalce doma MGC Bistrica seznanil z izvajanim programom in hkrati delom orkestra, glasbene produkcije in same RTV Slovenija. Stanovalci doma in zaposleni so s hvaležnostjo in z veseljem prisluhnili odlični izvedbi programa, ki je vseboval domače in tuje skladbe ter jih nagradili z aplavzi.

Maja Kojc, vodja glasbene produkcije in umetniški vodja Simfoničnega orkestra RTV Slovenija je za naš portal povedala, da so zelo zadovoljni z izvedbo programa, saj zaradi ukrepov v zvezi s preprečevanjem širjenja novega koronavirusa niso mogli imeti skupnih vaj. So pa v času epidemije nastopali pred nekaterimi domovi za starejše v okolici Ljubljane. Tudi v Domžalah so nastopili pred domom, stanovalci in zaposleni pa so jih poslušali z balkonov in terase, od koder so prišli tudi topli aplavzi za izvedena različna dela.

Nam je pa Maja Kojc še zaupala, da jo žalosti, da je taka gonja za ukinitev RTV prispevka, saj z RTV prispevkom ne živijo samo novinarji, ki delajo novice, ampak je tu ogromno drugih sodelavcev, ki pripravljajo razne pravljice, dokumentarne filme, svete maše, programe za otroke in za starejše, nenazadnje pa tudi Simfonični orkester RTV Slovenija in Big Band, kjer je veliko odličnih mladih in starejših glasbenikov svetovnega slovesa. Če se naročnina ukine zaradi nekaj gnilih jabolk, brez dela ostane tudi veliko mladih glasbenikov in ustvarjalcev dobrih oddaj.

Ob koncu se je Maja Kojc skupaj s nastopajočimi hornisti vsem delavcem, vodstvu in stanovalcem MGC Bistrica zahvalila za prisrčen sprejem in gostoljubje.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar

Komentarji uporabnikov
Tagi